- Vi er bare helt opp i skyene. Fos oss er dette stort, sier Tove Åland fra Aalan gård.

Reportasje om Aalan gård: Har fått avtale med Hurtigruten

Lofotost til Berlin 

Prisen ble utdelt på HANENS jubileumslandsmøte på Gloppen hotell mandag. HANEN har i anledning sitt 20-årsjubileum etablert den årlige prisen.

- Jeg er utrolig stolt over at vi har vunnet denne prisen, og takknemlig for anerkjennelsen av arbeidet familien har lagt ned for å komme dit vi er i dag, uttalte Lene-Mari Åland i Aalan Gård ved prisutdelingen.

HANEN er er en næringsorganisasjon for bygdeturisme, gårdsmat og innlandsfiske. Prisen er en påskjønnelse til et HANEN-medlem som har utmerket seg positivt i forhold til HANENs kjerneverdier kultur, bærekraft, omtanke og opplevelse. Organisasjonen har ca. 500 medlemmer.

- Det var liten tvil i juryen om at den aller første Årets GullHane måtte gå på Aalan Gård på Vestvågøy i Lofoten. Familien Åland driver en bedrift som gjennom svært mange år har vært en foregangsmodell for gårds- og bygdeopplevelser i Norge. De har vært med å utvikle og løfte en av Norges viktigste matregioner, og utvidet menyen i et av landets viktigste turistområder. I tillegg har de har vist en stor og kontinuerlig  grad av innovasjon, og bygget ut mange gode tilleggsnæringer, uttaler jurymedlem Christine Baglo.

- Det er ikke rart jeg er rørt. Jeg vet ikke hva jeg skal si, sier Tove Åland fra Frankrike tirsdag, der hun er på ostetur.