- Vi må bygge partiet

Mona Fagerås er kommunestyrerepresentant i Vestvågøy for SV og ny nestleder i Nordland SV

Mona Fagerås er kommunestyrerepresentant i Vestvågøy for SV og ny nestleder i Nordland SV Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Mona Fagerås er ny nestleder i Nordland SV. Hun tar nå fatt på jobben med å gjenreise partiet frem mot neste kommunevalg, og på sakslista er blant annet større fokus på kystflåten.

DEL

Opprinnelig publisert i Lofot-Tidende

Under årsmøtet til fylkespartiet i helga ble Fagerås, som er mangeårig SV-politiker i Vestvågøy, valgt som ny nestleder i fylket.

Tilbake

- Jeg har vært med i fylkesstyret tidligere, men har vært ute en periode på to år. Så det er litt comeback nå, og nå er jeg med i Arbeidsutvalget, sier Fagerås.

Hun deltok sammen med lokale partifeller Kurt Atle Hansen, Ørjan Arntzen og Adrian Langstrand på årsmøtet. Arntzen ble også valgt inn som medlem av fylkesstyret.

Utfordringene står i kø fremover for partiet og den nye nestlederen.

- Nå er vi jo et parti som må drive organisasjonsarbeid. Vi gjorde et veldig dårlig valg, og vi må bygge partiet og finne tilbake til noen av vinnersakene.


Sats på kystflåten

Fagerås trekker frem både skole og næring som viktig. Partiet engasjerer seg også i den pågående debatten om fiskerinæringen. I en uttalelse Vestvågøy SV fikk enstemmig vedtatt krever man bedre satsning på kystflåten.

- Vi ber Nærings- og fiskeridepartementet og Norges Råfisklag om snarest å iverksette tiltak som stimulerer kystline- og juksaflåten til å levere fisk som det er behov for i ulike perioder, heter det blant annet i uttalelsen som også tar til orde for utprøving av levendelagring av fisk og andre buffere for å sikre kvalitet og jevn leveranse.

- Pristillegg, kvotebonus, miljømerking og andre konkrete tiltak må utvikles i samarbeid med FoU-miljø, fiskere, foredlingsanlegg og marked. Dette vil gi en mer fleksibel flåtestruktur. Det vil også skape større sjømatverdier og bidra til utvikling av flere lokalsamfunn på kysten, heter det videre.

Flere representanter

I Vestvågøy har SV to representanter i kommunestyret. Fagerås ønsker seg sterkere fotfeste i flere kommuner foran kommunevalget om halvannet år.

- Det er viktig at vi kommer inn i flere kommuner enn sist. Det er en type organisatorisk jobb vi må gjøre, sier hun og viser til at flere kommuner ble stående med bare én representant etter forrige valg.

- Målet er få inn flere, det tror jeg vi har all mulighet til.

Artikkeltags