Markerer barnekreftdagen med gule rundballer

Foto:

DEL

– Vi har nå lagt bak oss to år med fargerike jorder til inntekt for en god sak. Vi opplever at norske bønder har trykket sakene til sitt bryst, og virkelig ønsker å være med og vise sin støtte. Etter en nøye vurdering, har vi i år landet på at vi ønsker å gi vårt bidrag til en liten og sårbar gruppe. I år vil vi derfor tilby gul plast, til inntekt for barnekreft, sier rundballegeneral Jan Håvard Kingsrød i Felleskjøpet Agri i en pressemelding.

Det internasjonale symbolet for barnekreft er gullsløyfa, men grunnet produksjonstekniske utfordringer rundt gullfarge, ble rundballene gule.

180 barn i Norge rammes av kreft årlig. Opptil 80 prosent av dem overlever sykdommen.

– Vi er en liten forening, og støtten betyr veldig mye for oss. Det at gule rundballer vil ligge synlig over hele landet, vil bidra til økt oppmerksomhet rundt barnekreft, og hjelpe oss i vårt viktige arbeid med å bekjempe barnekreft og gi rammete familier den støtten de trenger, sier daglig leder i Barnekreftforeningen, Trine Nicolaysen, i pressemeldingen.

10 000 ruller med gulplast er i salg, noe som resulterer i 200 000 gule rundballer blant norske bønder. Bøndene, Trioplast og Felleskjøpet bidrar med 10 kroner hver per solgte rull, som utgjør et totalt bidrag på 300 000 kroner.

Artikkeltags