Inviterer til 110-års jubileum

- Vi håper flest mulig vil komme og feire 100-års jubileumet til Stamsund hornmusikk, sier Ingunn Fossen og Jens Arne Martnes Andersen. De inviterer til urpremiere på dataspillmusikk arrangert for korps, av stamsundværingen Martin Wulf. Med seg på konserten får de Borge brass band, Lyshornet brass og bandet Dusty Dee.  I tillegg til spillmusikken blir det klassisk brass-musikk og sang med vokalister.

- Vi håper flest mulig vil komme og feire 100-års jubileumet til Stamsund hornmusikk, sier Ingunn Fossen og Jens Arne Martnes Andersen. De inviterer til urpremiere på dataspillmusikk arrangert for korps, av stamsundværingen Martin Wulf. Med seg på konserten får de Borge brass band, Lyshornet brass og bandet Dusty Dee. I tillegg til spillmusikken blir det klassisk brass-musikk og sang med vokalister. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Dataspillmusikk arrangert for korps er noe av det Stamsund Hornmusikk byr på i Meieriet. Med seg på laget har de Borge brass band, Lyshornet brass og Dusty Dee.

DEL

Lørdag ettermiddag spiller de opp til jubileumskonsert i Meieriet kultursenter på Leknes. Det blir blant annet et stort felleskorps med opp til 60 musikere på scenen samtidig.

– Vi håper flest mulig vil være med å feire 110-års jubileet til Stamsund hornmusikk. Det er et av de eldste nålevende korpsene i Norge, forteller Ingunn Fossen og Jens Arne Martnes Andersen.

– Vi har et spenstig program, med alt fra Blues Brothers til dataspillmusikk. Martin Wulf har arrangert stykker for korps, der musikken er hentet fra dataspill, opplyser Andersen.

– Disse blir det premiere på under denne konserten, legger han til.

– For oss er det litt nytt, men de som er yngre kjenner igjen melodiene, forteller Fossen.

Hvordan blir det å spille disse i korps?

– Wulf har tilpasset dem det vår besetning, så det gikk greit å få øvd det inn, forteller Andersen.

Ellers er repertoaret rikholdig og variert.

– Det blir mye spenstig musikk, fra Blues Brother med vokalister, korps og band, Evert Taube, Chris de Burgh, lister Andersen opp.

– Men også vanlig brassband musikk. Borge brass band har sin vante musikk med fine arrangementer og Lyshornet brass har vi hørt flere ganger, med en veldig høy kvalitet på framføringene, legger han til.

Hvordan står det til med korpset?

– Det er en livskraftig 110-åring, forteller Fossen.

– Mye takket være et veldig positivt gjeng som står på, legger hun til.

– Vi har også en skolemusikk i Stamsund som vi holder liv i. Den håper vi skal rekruttere til hornmusikken. Et par av dem er allerede med hos oss, forteller Andersen.

110-års feiringa er ikke over med konserten lørdag ettermiddag. Lyshornet brass blir i Lofoten hele pinsa.

– Vi har jubileumsmiddag i Stamsund og Lyshornet brass skal spille på vikingmuseet på Borg, forteller Andersen.

– Til høsten skal vi feire med tur til Spania, i Calella utenfor Barcelona. Der er det en festival som tiltrekker seg musikk-, danse- og sanggrupper fra hele Europa. De skal ha 30-års jubileum, så jeg regner med at vi skal delta med noe der, legger han til.

Jens Arne Martnes Andersen er leder for Stamsund hornmusikk og Ingunn Fossen er nestleder. De to vil gjerne ha med flere.

– Vi er alltid på jakt etter nye medlemmer. Det er bare å ta kontakt med oss hvis det er noen som vil hive seg med. Vi skal ta godt imot dere og finne noe dere kan trives med i musikken, om så det er fanebærer. Det mangler vi nemlig, forteller Andersen.

Artikkeltags