Spesiell jobb

Heimerdalen kraftstasjon ved Eggum.

Heimerdalen kraftstasjon ved Eggum. Foto:

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

I fjor høst ble damanlegget som forsyner Heimerdalen kraftstasjon med vann, rustet opp, og ny rørledning ned fjellet ble lagt.

DEL

Opprinnelig publisert i Lofot-Tidende

Denne svært så spesielle jobben var det entreprenørfirmaet Thore Magnussen & Sønn AS, som sto for.

De har dokumentert jobben svært grundig, og på firmaets hjemmesider kan du se bilder av arbeidet ope i fjellet, som innebar både helikopter og en flybåren gravemaskin.

Som tidligere omtalt i Lofot-Tidende, skal Heimerdalen settes i drift igjen i juli i år.

Kraftverket i Heimerdalen ble bygget av privatpersoner på Eggum tidlig på femtitallet, og ble solgt til Lofotkraft på 60-tallet. Etter nær 50 års produksjon brøt anlegget sammen i 1998.

- Vi har diskutert dette over flere år. Nå har kraftprisen i markedet steget, noe som gjør det enklere for oss å gjøre investeringen som må til for å produsere mer kraft selv, og vi har skjønt at lokalbefolkningen er positiv til at kraftverket igjen startes. Vi er nå inne i de siste kontraktsforhandlingene angående leveranse av utstyr, meddeler daglig leder Roar Bårdsen i Lofotkraft Produksjon.

Bårdsen anslår prisen for å reparere anlegget til et sted mellom 3,5 og 4 millioner kroner, og forteller at stasjonen ventes å levere rundt 1GWh (én million kilowattimer) i året; nok til å forsyne rundt førti husstander med strøm.

Artikkeltags