Feirer lokalbutikkene- og kundene

Kristin Birgitte Arntzen på Joker i Sørvågen inviterer til handelens dag lørdag. – Vi vil markere lokalbutikkenes stilling i lokalmiljøet og gjøre stas på kundene våre, sier hun.

Kristin Birgitte Arntzen på Joker i Sørvågen inviterer til handelens dag lørdag. – Vi vil markere lokalbutikkenes stilling i lokalmiljøet og gjøre stas på kundene våre, sier hun. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Lørdag feires lokalbutikkdagene i bygdene i Lofoten.

DEL

– Vi skal feire kundene våre som er veldig flinke til å bruke oss, forteller Kristin Birgitte Arntzen. Hun driver Joker i Sørvågen sammen med faren. Lørdag disker de opp med søtsaker til kundene.

– Vi kommer til å servere kake og være til stede for å prate med kundene. Robert Walker kommer for å signere den siste boka si og prate om bøkene. I tillegg blir det konkurranser for både barn og voksen, oppsummerer Kristin.

Tidligere har matbutikkene i Sørvågen og Coop på Reine markert Handelens dag som et lokalt arrangement.

– Nå har vi sluttet oss til konseptet Nærbutikkdagen som arrangeres av Merkur-programmet. Det er en organisasjon som jobber for småbutikker og bokhandlere i distriktene. For oss er det viktig å fokusere på viktigheta av å bruke nærbutikkene, sier Kristin.

Bedre utvalg

Det er tre matbutikker i en kommune med rett over 1000 innbyggere. Hvordan får dere det til?

– Det er nok ganske unikt med så mange matbutikker i en liten kommune, men det har veldig mye med turismen å gjøre. I tillegg er det fordi folk er veldig flinke til å bruke oss, svarer Kristin.

– På grunn av det kan vi ta inn litt utradisjonelt sortiment for en bygdebutikk. Det må vi også gjøre for å prøve å unngå handelslekkasje. Jo flere som handler lokalt, dess større muligheter har vi for å ta inn artige ting, forteller hun.

Hvordan merkes det i hyllene?

– Folk blir mer og mer eksperimentelle i matveien, så vi må ta inn nye ting som sushiris, slik at folk skal slippe å kjøre helt til Leknes hvis de vil lage seg noe godt en kveld. I tillegg gir det rom for å ta inn allergivarer. Det siste er turistene veldig glade for, opplyser hun.

Ballstad og Vestresand

Anne Sand som driver Matkroken på Vestresand deler ut brosjyrer for prosjektet og forteller at også de vil feire dagen.

Fra Ballstad melder Reidun Wangsvik at de skal ha aktiviteter på Joker.

– Vi velger å være med på markeringen, men "snur litt på flisa" og ønsker å ha fokus på hvor viktig bygdas befolkning er for lokalbutikken, forteller Reidun.

– Derfor ønsker vi å gi tilbake og lager litt fest i butikken, forklarer hun.

Det blir eventyrstund med Trude Lauritsen. Hun leser fra sin bok Tom & Trine. Barnekoret småting kommer for å synge midt på dagen.

– Vi serverer kaffe, saft og kaker og håper så mange som mulig kommer, legger hun til.

Artikkeltags