Gå til sidens hovedinnhold

Danser for å hjelpe

Artikkelen er over 4 år gammel

– Vi bor på samme øy, vi trenger ikke kjenne noen for å hjelpe!

Fredag var det zumba i gymsalen på Sørvågen skole for å støtte opp rundt Linda Tennfjord og hennes familie. Tennfjord var i en trafikkulykke i Moskenes tidligere i år der hun ble hardt skadd, og hun ligger ennå på sykehuset i Tromsø.

Ønsker å være sammen

Tennfjord har hatt sine tre voksne barn sammen med seg den siste måneden, men hun er enda svært redusert, men rehabiliteringen kan ta lang tid, forteller Ingrid. Nå har familien gått ut på sosiale media og bedt om hjelp, og Johansson vil hjelpe.

Johansson har startet en kronerulling som økonomisk støtte til hennes barn, slik at de kan forsette å være sammen med sin mor i Tromsø og støtte henne til hun er blitt sterkere, og tilstanden hennes er bedre.

– Jeg har jo zumbaen!

– Jeg bruker å tenke; du skal gjøre sånn som du vil andre skal gjøre mot deg, sier Ingrid Johansson.

Derfor valgte danselæreren som bor på Sørvågen å samle inn penger, da hun så familien til Linda gå ut og be om hjelp etter trafikkulykken.

– Jeg kan ikke hjelpe dem så mye med bare mine penger, det blir ikke så mye, tenkte hun og kom på at hun jo hadde zumbaen.

Hjelper hverandre

Johansson har selv to barn, er 39 år fra Mexico, halvt svensk, og har bodd i Norge i nesten ni år.

Hun har danset siden hun var liten innenfor mange ulike sjangere.

Etter at hun kom til Norge utdannet hun seg som zumbainstruktør og begynte å ha faste kursdager i Moskenes. Men hun har aldri laget et slikt arrangement i Norge.

– Det er vanlig å gjøre slik i Mexico for å hjelpe hverandre, forteller hun.

Laget arrangement

Selv kjenner hun ikke Tennfjord så godt, men sier:

– Vi bor på samme øy, vi trenger ikke kjenne noen for å hjelpe. Det kunne vært meg eller deg, min mor eller mitt barn, du vet aldri, og skulle ikke vi ønsket at noen ville hjelpe oss da?

– Jeg har små barn som skal bli voksen en dag, og de skal reise ut i verden en dag, og jeg vil de skal møte mennesker som meg, forklarer hun.

Dermed gikk Johansson ut på Facebook, og ba folk om å komme til skolen på Sørvågen å være med på en zumbatime til 75 kroner, for å støtte Linda og hennes familie.

Danset for Linda

Rundt 30 i alle aldre møtte opp og danset for Linda.

Blant dem polske Magdalena Oczachowska som har vært i Moskenes i ett år:

– Jeg synes det er bra at vi kan gjøre noe som dette, og hjelpe noen når de trenger det.

Og zumba ble det med vuggende hofter, kjappe og varierte bevegelser, og spenstige rytmer. Og om noen ikke ville danse, kunne de se på eller leke.

– Musikk hjelper for å bli glad og det hjelper for hjertet, eller på engelsk: It helps your soul, sier Johansson.

Oppfordrer andre

– Jeg gjorde så godt jeg kunne, sier Ingrid Johanssen, som fikk samlet inn 2400 kroner til familien Tennfjord gjennom arrangementet.

Hun oppfordrer folk til å ta vare på hverandre, og sier selv, «Om jeg vil endre ting på ting, så må jeg gjøre det».

Kommentarer til denne saken