Sjyvær med svettelukt

Artikkelen er over 4 år gammel

Har du noensinne sett ankerknebøy, torske-curl og spinningsykling til havs? I en selvprodusert filmsnutt viser Sport1 på Leknes hvordan sjyvær og trening kan kombineres. SE VIDEOEN HER!

DEL

Opprinnelig publisert i Lofot-Tidende

Mandag gikk fiskebåten "Havgutt" ut fra havna på Napp, lastet med ergometersykkel, rokkering og vekter. I tillegg til skipper Vebjørn Grønhaug og fisker Kenneth Brattli, var tre oppspilte skuespillere fra Sport1 på Leknes, samt videoprodusent Ingvill Warholm med på det noe uvanlige sjyværet.

- Sport1 har en pågående kampanje som heter "30 om dagen". Den skal vise at butikken tar helsemyndighetenes invitasjon til felles innsats for økt fysisk aktivitet på alvor, og i den forbindelse har alle butikkene blitt utfordret av kjeden, internt, på å finne på artige lokale stunt for å få oppmerksomhet. På personalmøte dyrket vi frem idéen om å spille på lokale virkemidler vi har her i Lofoten, som hav, natur, båt, fisk og fjell, sier daglig leder på Sport1, Ketil Benjaminsen.

- Vi tok kontakt med Ingvill Warholm, og fortalte henne historien. Hun laget et filmmanus med litt ekstra krydder, og så var vi igang, legger han til.

Trening på båt

Med utgangspunkt i en vanlig dag på havet, viser filmen hvordan man i en pause i arbeidet kan bruke omgivelsene og det man har tilgjengelig til en kjapp treningsøkt. På en fiskebåt faller det seg da naturlig med øvelser som ankerknebøy og torskegymnastikk.

- Etter personalmøtet etterlyste jeg en fisker som var interessert i å være med på noe skøy. Dagen etter hadde jeg fått flere interesserte, og en av dem var Vebjørn Grønhaug. Han kjenner jeg jo fra før, og vet at han er en artig kar som gjør seg godt foran kamera, så valget var ikke vanskelig. Det var utrolig sporty av Vebjørn og Kenneth å stille opp, sier Benjaminsen.

- Uvanlig dag

Både skipper Vebjørn Grønhaug og fisker Kenneth Brattli har, i tillegg til Tommy Amundsen, Ole Jonny Lorentzen og Ketil Benjaminsen fra Sport1, fremtredende roller i filmsnutten, som ble lansert på filmdelingstjenesten Youtube på torsdag.

- Det var en veldig uvant og artig dag. Da jeg så henvendelsen fra Ketil var det bare å hive seg med. Det har vært gøy å vise at vi kan gjøre mer enn å arbeide og slite om bord, sier Grønhaug, etter å ha frest fra seg på ergometersykkel foran kamera.

- Jeg har ikke noe særlig skuespillererfaring, men det var gøy å få prøvd seg, sier Brattli, og legger til at han er noe usikker på om praksisen med trening om bord får videre oppfølging.

Vil vinne internt

Videoprodusent og kamerafører Ingvill Warholm roser mannskapet fra både "Havgutt" og Sport1 etter strabasene om bord.

- De har klekt ut en morsom idé, og det har ikke vært farlig å gjennomføre det med disse foran kamera. En skulle tro de ikke har gjort annet enn å være skuespillere, sier hun.

- Det var utrolig artig å være med som skuespiller. Det syntes de andre også. Slike ting skaper kreativitet og humor i hverdagen, og vi hadde det skikkelig morsomt på innspilling om bord. Filmen ble absolutt bedre enn hva vi forventet. Det er lett å se for seg noe sånt på idéstadiet, men ikke alltid like lett å få gjennomført det, sier Benjaminsen, og legger til at ambisjonene for videosnutten foreløpig er å toppe den interne konkurransen til Sport1.

- Om den sprer seg noe videre ut over dét, gjenstår å se, men det hadde vært fryktelig artig å få en Youtube-hit.

Artikkeltags