Ønsker katte-dugnad

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Trond Kroken i Mattilsynet mener folk i Stamsund må bidra for å løse villkatt-problemet.

DEL

Opprinnelig publisert i Lofot-Tidende

Det åpne kattemøtet mandag kveld ble imidlertid ingen suksess hva angår engasjement fra befolkningen. Nesten ingen dukket opp, men instanser som Mattilsynet, kommunen, dyrevernsorganisasjonen NOHA og initiativtaker Skjærbrygga fikk likevel et nyttig møte.

-Vi fikk luftet noen synspunkter og klarlagt noen problemstillinger, sier Trond Kroken.

Han sier Mattilsynet og Vestvågøy kommune nå skal ha et oppfølgingsmøte og kanskje sette ned en arbeidsgruppe som skal jobbe videre med saka.

Når det gjelder en konkret løsning på saken, appellerer imidlertid Kroken til folket i Stamsund.

-Noen av disse kattene kan godt bli huskatter igjen, så vi ønsker kontakt med folk som kan tenke seg å ta til seg en katt. Vi ønsker også kontakt med personer som kan bidra på andre måter, sier han.

Et prosjekt der en fanger inn, behandler og steriliserer kattene, før de så slippes fri igjen, er regnet som den beste måten å komme av med problemet på. Men dette er dyrt, og vil koste nærmere 150.000 kroner å gjennomføre. De pengene er ingen spesielt villige til å punge ut med, og derfor ber Trond Kroken kattevenner i Stamsund om å melde seg. De kan blant annet bidra med å fange og passe på kattene under behandlingen.

-Hvis vi ikke greier å få folk med på dette, er alternativet at vi går inn og avliver noen av kattene, men vi vil helst ikke det. Vi ønsker en løsning der vi avliver færrest mulig katter, sier han.

Kroken sier villkattene i Stamsund er tidligere huskatter og avkom av tidligere huskatter, og at katteeiere bør gå i seg selv.

-Katter er ikke bruk og kast-gjenstander. Det er viktig at folk tar større ansvar overfor dyr, sier han.

Diskuter saken

Artikkeltags