Ny norgesmester i surfing

Åge Obrestad på vei opp stranden på Unstad etter å ha blitt kåret som norgesmester i surfing.

Åge Obrestad på vei opp stranden på Unstad etter å ha blitt kåret som norgesmester i surfing. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Det var duket for finale i NM i surfing og Lofoten Masters på Unstad i dag. Surfeproffen Åge Obrestad stakk av med seieren som norgesmester i NM for gutter, og dette for andre gang.

DEL

Opprinnelig publisert i Lofot-Tidende

Åge Obrestad er et kjent navn innenfor surfemiljøet, og dette er andre gang at han stikker av med tittelen som norgesmester noe som han også gjorde i fjor da NM i surfing var på Jæren.

Hvordan føles det å bli norgesmester?

- Helt sinnsykt bra, og med disse ugunstige forholdene som har vært i dag så var det ekstra vanskelig å finne de beste bølgene å surfe på. Så derfor er jeg fornøyd at jeg presterte slik jeg gjorde, sier Obrestad.

Oppskriften bak å vinne, er i følge Obrestad å være tålmodig og vente helt til de beste bølgene kommer. For i en slik konkurranse blir nemlig deltagerne vurdert ut ifra hvordan de presterer på deres to beste bølger.

Vinneren skryter av arrangementet og forteller at han har opplevd det hele som svært profesjonelt, og at ildsjelene bak arrangementet har stått på for å lage en bra surfekonkurranse som det i år har vært over 100 påmeldte deltagere til, både norske og internasjonale.

Lofoten Masters som startet i 2007 med en håndfull deltakere, har allerede fått et betydelig innpass i surfemiljøet de senere årene. Det er Lofoten Ekstremsportklubb som i samarbeid med Unstad Arctic Surf og Arctic Surfing i Bodø som arrangerer Lofoten Masters i surfing som i år var fra 9-12. oktober med hovedbase på Unstad. Nytt i år er at det for første gang ble arrangert norgesmesterskap i alle grenene som en del av konkurransen, og klassene det ble konkurrert i var: Master, åpen kvinner, junior og longboard.

Les mer om konkurransen i onsdagens utgave av Lofot-Tidende.

Artikkeltags