Medvind, men velfortjent

Lofotprodukt AS i Storeidøya

Lofotprodukt AS i Storeidøya Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

LEDER: Lofotprodukt feirer en velfortjent medvind denne helga, skriver Lofot-Tidende på lederplass.

DEL

LederOpprinnelig publisert i Lofot-Tidende

Det er en staut bedrift som gjør stas på ansatte og kunder i Lofothallen denne helga.

I dag er vi vant med å se produkter fra det brede sortimentet til Lofotprodukt hvor enn man kommer i Norge. Fabrikken i Storeidøya er state of the art, og bedriftens markedsføring vinner priser og høster anerkjennelse.

Det har ikke alltid vært slik.

Dette er bedriften og merkevaren som har gått gradene, og billedlig talt begynt i skrubben i byssa og endt opp på broa.

Vi som har jobbet en stund her i avisa husker godt hvordan det var å besøke fabrikken deres da de leide lokaler på Tangstad.

De hadde det helt sikkert på stell, men der og da var det ikke naturlig å vedde et større pengebeløp på at dette skulle bli et nordnorsk industrieventyr.

Heldigvis har dedikerte ansatte og risikovillige eiere hatt troen, og styrt skuta mot der de er nå.

Under mellomlandingen i det nedlagte meieriet i Storgata på Leknes begynte nok flere å skjønne at dette kunne gå rette veien, og vi i pressen ble vist moderne produksjonslinjer etter å ha blitt grundig emballert i et betydelig antall plastfrakker og skotrekk.

(Vi lurer fortsatt, den dag i dag på, om dette var noe Sigvald gjorde for å ha det moro med oss.)

Men innenfor fikk vi nå uansett se at her er det noen som mener alvor, og når røykelakslukta lå tjukk over den omkringliggende bebyggelsen, fikk vi en stigende visshet om at omverdenen ønsket sjømatprodukter fra Leknes.

Rundt jul pakket de lofotkister i et slikt antall at bedriftsledere i Norge som ikke fikk en slik til jul, skjønte at det var på tur ut og at dette var siste jula som sjef.

Den siste flyttingen til dagens fabrikk, med kultursentervrien der Vestvågøy kommune gikk inn med penger, har hatt sine kritikere.

Det får man tåle.

Men vi har ikke vært blant kritikerne, selv om vi har gitt dem spalteplass slik vi som avis skal.

Meierikjøpet til Vestvågøy kommune må være et av de mest vellykkede næringsmessige grepene en kommune i Nord-Norge har gjort.

Derfor er det så utrolig gledelig at Lofotprodukt gir billettinntektene fra konserten fredag kveld til Meieriet Kultursenter.

Det er noe hamsunsk over denne handlingen, litt som at ringen er sluttet.

Vi ønsker uansett Lofotprodukt lykke til med det spenstige arrangementet, og vi føler oss sikre på at alle som skal dit får en uforglemmelig musikkopplevelse.

Raus lofotkokk

I historien om Lofotprodukt er det én som ikke må glemmes. I de første årene prydet den glade tegningen av lofotkokken Mareno Storeide alle etikettene. Den fargerike kokken, som dessverre gikk bort altfor tidlig, bød raust på seg selv, og bidro til å gi produktene identitet.

Meierikjøpet til Vestvågøy kommune må være et av de mest vellykkede næringsmessige grepene en kommune i Nord-Norge har gjort. Derfor er det så utrolig gledelig at Lofotprodukt gir billettinntektene fra konserten fredag kveld til Meieriet Kultursenter.

Artikkeltags