Lofoten populær

Illustrasjonsfoto. (Eggum)

Illustrasjonsfoto. (Eggum) Foto:

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

Dagbladet gav lørdag 29 gode grunner til hvorfor man burde dra til Lofoten. Hva mener du?

DEL

Opprinnelig publisert i Lofot-Tidende

Dagbladets lesere har tidligere i år stemt frem Lofoten til vinneren av Folkets reisepris i Norge. Nå har avisen selv vært på besøk i øyriket og satt opp en liste fra A til Å på hvorfor man burde reise hit.

- Klassisk Lofoten

Avisen ramser blant annet opp fisket, naturen, været, rorbuer, sykkelferie, kunstgallerier, gourmetmat, hundrevis av kritthvite strender, Lofast og fuglelivet. I tillegg har avisen tydeligvis lagt sin elsk på Moskenes.

- Moskenes er klassisk Lofoten med lune fjorder beskyttet av høye, taggete fjelltopper og fisk som henger til tørk. Overalt finner du fotomotiv som som vil få dine venner til å velge Lofoten som sitt feriemål neste gang, skriver avisen.

- Rolig fiskevær

Videre trekkes Å og Lofoten Tørrfiskmuseum på stedet frem.

- Å er et pittoresk og rolig fiskevær i enden av E10. Lei en rorbu på kaia og nyt lyse sommernetter. Kjøp nybakt brød som bakes hver morgen i en steinovn fra 1800-tallet. Utforsk 200 års historie i Norsk Fiskeværsmuseum og fiskeværets eget trandamperi, skriver avisen.

Øvrige grunner

I Midt- og Vest-Lofoten for øvrig holder Dagbladet frem vikingmuseumet på Borg, Stamsundbakken, hulemaleriene i Refsvika, lokale spesialiteter hos Maren Anna på Sørvågen og Reine rorbuer. Også surfemulighetene på Flakstadstranda og Unstad skal være gode grunner til å reise til Lofoten, ifølge Dagbladet.

I øst viser avisen blant annet til Henningsvær, Svolvær, som ifølge Dagbladet regnes som Lofotens hovedstad, og Magic Ice på hurtigrutekaia i byen.

Hva mener du er en god grunn til å reise til Lofoten. Si din mening

Artikkeltags