Opprinnelig publisert i Lofot-Tidende

Hver onsdag kveld har en gjeng barn hatt skitrening sammen med positive trenere, og det selv med fraværende snø.

-Vi har ikke ligget på latsiden selv om snøen ikke har vært her, og vi har trent grunnferdigheter som styrke, spenst, hurtighet, utholdenhet og bevegelighet gjennom lekpregede og lystbetonte aktiviteter på barmark. Oppmøtet har vært godt etter jul med mellom syv og femten deltakere. De har vist fantastisk innsats, pågangsmot og humør, sier Inge-Harald Olsen fra Leknes skiklubb.

- I år har vi måttet vente lenge, og det har enda ikke kommet snø. Men vi har allikevel hatt det veldig artig på trening, sier han.

Trenerne har vært på flere kurs om skigåing, og har derfor mye å lære bort.

- De har lært barna masse artige øvelser. Vi har kjøpt inn litt utstyr til øvelser på barmark, og vi bruker også aktivitetsanlegget, bakken og lysløypa ved Lofothallen, sier Olsen.

Han og resten av skiklubben er strålende fornøyd med innsatsen til barna.

-Vi er imponert at både barn og voksne holder ut, og hele januar og februar har de møtt velvillig opp til trening. Vi håper flere vil ta seg turen på trening, og spesielt ungdom over tolv år. I år har vi flere trenere og har derfor muligheten til å dele inn i grupper etter alder og nivå dersom det blir behov for det, sier han.