Kronprinsen til Vestvågøy

Kronprins Haakon på Borg, 23. juni 1997.

Kronprins Haakon på Borg, 23. juni 1997.

Artikkelen er over 5 år gammel

Det er ikke så ofte kronprinsen er på våre trakter, men 12. april skal han på skolebesøk på Vestvågøy.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Opprinnelig publisert i Lofot-Tidende

12. april kommer Kronprins Haakon til Vestvågøy, og det er Vest-Lofoten Videregående skole som er målet for besøket.

I en pressemelding fra Nordland Fylkeskommune heter det følgende:

I oppkjøringen til Global Dignity Day 17.oktober 2012 vil Kronprins Haakon og Global Dignity Norge gjennomføre en opplæringsdag for Global Dignity Days ved Vest-Lofoten videregående skole 12. april. Hensikten med samlingen er å gi opplæring til skoler i Nordland og organisasjoner/aktører som deltar i rekrutteringen av frivillige til prosjektet. Det er også et mål å spre informasjon og interesse om Global Dignity Day i befolkningen generelt. Og ikke minst inspirere elevene som deltar på arrangementet.

Dignity Day er et to-timers kurs i verdighet for elever i videregående skole, og har til hensikt å bevisstgjøre ungdom på hva verdighet er, hvordan verdighet angår oss alle, og hva vi kan gjøre for å øke egen og andres verdighet.

Rektor Søren Fredrik Voie ved Vest-Lofoten videregående skole er glad for at Kronprins Haakon ønsker å sette fokus på verdighet ved å gjennomføre Dignity Day ved Vest-Lofoten videregående skole. Skolen har tidligere arrangert Dignity Day, og setter stor pris på at Kronprinsen denne gangen har valgt å komme til Lofoten for å gjennomføre opplæringsdag i Dignity Day.

I tillegg til Kronprinsen vil blant annet fylkesordfører Sonja Steen og fylkesråd for utdanning Unni Gifstad være til stede under arrangementet.

Om Global Dignitiy og Dignity Day

Global Digoity ble etablert i 2006 av Kronprins Haakon, Professor Pekka Himanen (Finland) og leder av Operation Hope, John Bryant (USA). Alle tre er medlemmer av nettverket Young Global Leaders, som springer ut fra World Economic Forum. Global Dignity et en uavhengig, ideell og politisk nøytral organisasjon.

Visjonen til Global Dinigity er å virkeliggjøre den universelle retten alle mennesker har til å leve verdige liv. Global Dignity har tre formål: Å fremme verdighetsbasert lederskap, å stimulere til en global samtale om verdighet - og å engasjere ungdom i betydningen av verdighet.

Hovedaktiviteten til Global Dignity er å legge til rette for gjennomføringen av Dignity Days på videregående skoler den 20. oktober hvert år. Gjennomføringen har blitt global og i fjor deltok mer enn 100000 ungdommer i nærmere 50 land

Artikkeltags