Opprinnelig publisert i Lofot-Tidende

- Jeg visste at jeg ikke kom til å gjøre det stort, og det kunne absolutt gått verre. Dette er uansett noe man bare opplever en gang i livet, sier Andersen som til tross for gode plasseringer i de innledende rundene, ikke klarte å kvalifisere seg til finalen lørdag.

- Mye knuffing

Andersen var sammen med Stian Abrahamsen og Karl Arne Kristiansen de eneste som stilte fra start fra NAF Lofoten da Norges beste junior i bilcross skulle kåres på Raabakken motorstadion.

Ifølge Andersen var det mer knuffing under løpene enn hun er vant med.

- De var slakkere i dømmingen her nede enn de er hjemme. Det var mye knuffing, og i en av de innledende rundene ble jeg dyttet i siden og fronten. Det endte med at jeg måtte ut å snuse på omgivelsene rundt banen, sier Andersen som til tross for uhellet var fornøyd med egen innsats.

- Jeg var litt mer nervøs enn vanlig, fordi jeg ikke visste hvordan de kom til å kjøre. Men jeg likte banen, bortsett fra en sving, og det var egentlig ikke noe som skilte landsfinalen fra et hvilket som helst annet løp hjemme, sier Andersen.

- Stor prestisje

Stian Abrahamsen havnet på 49.plass i konkurransen mens Karl Arne Martinsen kjørte inn til 53.plass. Ifølge Henriettes far Frank Andersen gjorde kjørerne fra Vest-Lofoten seg bemerket under helgens konkurranse.

- Vi merket oss at prestisjen var stor for kjørene som kom sørfra. Noen stilte i biler som kostet 30-40.000 kroner, til tross for at bilene bør koste rundt 8.000. Vi reiste derimot ikke nedover for å vinne. Vi ville bare se hva et norgesmesterskap går ut på, og se hvordan arrangementet foregår, sier Frank Andersen.

- Fin kjøring

68 kjørere stilte til start i landsfinalen i Namdal lørdag. Før finalen ble det kjørt tre innledende runder hvor de som fikk mest poeng gikk videre til finalen. Vinneren av finalen ble til slutt Jim Joar Weggersen fra NMK Hønefoss.
Ifølge Åse Rønningen, leder i Bilcrossgruppa i Namdal NMK, var banen ganske svingete og flere biler kjørte av banen underveis i løpene. En havnet også på taket.

- Det var som det pleier å være. Jeg synes ikke det var mye stygg kjøring og det var ikke mer knuffing enn det pleier å være her, sier hun.