Gå til sidens hovedinnhold

- Kjempeglad for støtten

Artikkelen er over 6 år gammel

Jann-Magne Kasteng-Jakobsen i Vestvågøy kommune gleder seg over at flere vil støtte opp om arbeidet med kultursenteret.

Opprinnelig publisert i Lofot-Tidende

Kultursenteret som har en kostnadsramme på 45 millioner kroner budsjetterer med et mål om fire millioner kroner i støtte fra sponsorer og private. At mange, også bedrifter som sender sine ansatte på nordnorsk festaften der pengene går rett til kultursenteret, er han svært fornøyd med.

- Vi har samlet inn 2.8 millioner. Nå er prosjektet i gang igjen og det er mer naturlig å jobbe aktivt ut mot sponsorer. Vi er fantastisk glade for alle som kjøper billetter til konserten. Det er rene penger inn i prosjektet.

Mandag ble det holdt møte i venneforeningen for kultursenteret. Kasteng-Jakobsen registrerer at det fortsatt er delte meninger om prosjektet.

- Jeg oppfatter at det er noen som får seg en aha-opplevelse når de ser hva som er konseptet. Det er noen som tenker at dette blir en stor sal for konserter som er typisk kulturhus og de som bare tenker ungdomstilbud. Men kultursenteret blir et spekter av tilbud, sier han.

Meieriet skal blant annet inneholde lokaler til kulturskolen, øvingsfelleskap, bibliotek, kino, galleri, konsertlokaler, kulturbasert næring og mer til.

- Da tenker mange at "Du verden, dette er jo en fantastisk miks, får dere dette til".

For tida pågår det oppussing for fullt i de gamle lokalene til Meieriet og Lofotprodukt. Nybygget som skal huse storsalen er også under planlegging

Kommunen har ikke fått avklaring rundt spillemiddelsøknaden.

- Den venter vi fortsatt på og vi vet ikke når den blir behandlet. Vi håper det kan bli tidlig i høst og det blir veldig spennende, sier han.

At bedrifter nå bidrar aktivt til å sende sine ansatte på konserten er han ekstra glad for.

- Det er en fin måte å støtte prosjektet på. De ansatte får en god opplevelse og det blir et veldig bra arrangement der pengene går uavkortet til Meieriet, sier Jann-Magne Kasteng-Jakobsen.