Hytte på Sundsheia

Leder Bjørn Kjensli i Folkeaksjonen oljefritt Lofoten, Veterålen og Senja  har reagert på at oljeselskaper har kjøpt informasjon om havbunnen utenfor Lofoten og Vesterålen.

Leder Bjørn Kjensli i Folkeaksjonen oljefritt Lofoten, Veterålen og Senja har reagert på at oljeselskaper har kjøpt informasjon om havbunnen utenfor Lofoten og Vesterålen. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Gravdal Fantasia vil spleise på hytte på Sundsheia og vil lage en møteplass året rundt.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Opprinnelig publisert i Lofot-Tidende

I et brev til Vestvågøy kommune skriver leder Bjørn Kjensli at Gravdal Fantasia for flere år siden planla en hytte på Sundsheia. Både for å øke bruken av området og avlaste Haugheia.

- Gravdal trenger et utfartssted i fjellet på samme måte som vi har Løkta og Klokkarvia ved sjøen.

Hytta er tenkt bygd av laftetømmer, og med vindu og utsikt mot Nappstraumen og Flakstad.

- Formålet er økt friluftsaktivitet på Gravdal, bedre folkehelse, lage en møteplass både om sommeren og vinteren, legge opp til turmål med stempling og et sted å ta inn i sauesankinga for bøndene i området, skriver Kjensli.

Bygginga skal skje i samarbeid med Skotting og omegn beitelag, Lofoten Turlag og Gravdal Fantasia. Kommunen søkes om et bidrag på 60.000 og tilsammen ligger kostnadene på 380.000.

- Hytta er tenkt oppført til sommeren, og blir åpen som Gammen for besøkende, og med frivillig pengegave til vedlikehold.

Artikkeltags