Fredelig festivalstart

Det var en flott stemning på "Blåøyet" i ettermidag da den første Ragno Festivalen ble høytidelig åpnet.

Det var en flott stemning på "Blåøyet" i ettermidag da den første Ragno Festivalen ble høytidelig åpnet. Foto:

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Da var startskuddet for den første Ragno Festival gått, og den er til tørrfiskens ære. Se bilder fra åpningen!

DEL

Opprinnelig publisert i Lofot-Tidende

Det gikk noe fredeligere for seg i kveld enn mange tidligere sammenkomster på forsamlingshuset som lå like ovenfor amfiet. Det var ikke uten grunn at det fikk navnet "Blåøyet".

Det var samlet en liten folkemengde i amfiet på Steffenakken (Blåøyet), og endel folk i bakkene overfor, da medlemmer fra Moskenes musikkkorps og Borge Brass spilte fanfare for å åpne festivaldagene.

Festivalgeneral Alf Jonassen ønsket velkommen, og fortalte hvor viktig datoen 12 var her på kysten. Man skulle ikke henge fisk før den 12. mars, for da kunne den bli ødelagt av frost. Ei heller henge etter den 12. april, for da kunne det bli surfisk. Og 12. juni skulle tørrfisken taes ned fra hjell og inn i hus.

Festivalen er til ære for den mest ekslusive sortering av tørrfisk, Ragno. Fisk i denne klassifiseringen eksporteres til rundt 400 kroner kiloet.

Ottar Schiøtz oppsummerte i muntre vendinger "Blåøyets" historie, og kunne fortelle at allerede før Djupfjordbrua kom, så sloss folk her på "Blåøyet".

Dramagruppen fra Moskenes kulturskole, framviste et hærlig scenario der mannfolka sloss, mens kvinnene fulgte bekymret med. Som oftest var det jo kvinnfolka de sloss om.

Artikkeltags