Opprinnelig publisert i Lofot-Tidende

Denne helga har Lofotprodukt AS feiret 20 år med både boklansering, nordnorsk festaften med Violet Road og Moddi, samt egen festmiddag og omvisning på fabrikken i Storeidøya.

Fra konserten fredag er det allerede klart at billettinntektene går til kultursenteret. Det er foreløpig anslått at dette beløpet i alle fall er på 250.000 kroner, men ifølge Roger Larsen i Lofothallen AS vil man kunne få helt eksakt tall over helga.

Øremerket Meieriet
Nå blir pengegaven til Meieriet større. Kverva AS eier 82 prosent av Lofotprodukt og er fiskematprodusentens største eier, og nå har også de engasjert seg i Meieriet. Gustav Witzøe eier sammen med familien selskapet som er hovedeieren til 20-års jubilanten.

Se bildene fra fredagens konsert: Festkveld til tusen!

- I går kveld under jubileumsmiddagen overrakte han en sjekk på 500.000 kroner, sier administrerende direktør Sigvald Rist i Lofotprodukt søndag ettermiddag.

Pengene er ørmerket Meieriet kultursenter og dermed kan den totale pengegaven til kultursenteret fort nærme seg 800.000 kroner.

Les også: Festkonsert til inntekt for kultursenter

Han sier at Lofotprodukt skal sørge for at midlene går til et bra formål i det kommende kultursentert. Og han understreker at selskapet vil at dette skal være noe konkret og håndfast i nyvinningen som i disse dager er under restaurering og utbygging.

Les også: Medvind, men velfortjent

- Det skal gå til å gjøre kultursenteret til en enda bedre plass for de som skal være der, øve der, fremføre der og de som skal komme som gjester for å høre og se, sier Sigvald Rist.

Sigvald Rist trekker også frem at Gustav Witzøe gjennom arbeidet med fiskeoppdrett i Frøya har bidratt mye.

- Der nede har han vist et enormt engasjement og levert tilbake til lokalsamfunnet. Det at han kommer hit med samme raushet til lokalsamfunnet er kjempebra, sier Rist.

Les også: Feirer med egen bok

- Tusen, tusen takk!
Jann-Magne Kasteng Jakobsen er prosjektleder i Vestvågøy kommune for Meieriet og er overveldet over gaven.

- Det er nesten så jeg ikke vet hva jeg skal si. Vi var overveldet over det første stuntet med billettinntektene, det i seg selv var en storslått gave.

Han er klar på at dette betyr mye for prosjektet.

- Dette er en veldig nøktern satsning, vi har satt en standard som er akkurat god nok. Et hvert bidrag som gjør det mulig å øke standarden litt er kjempeviktig. Det er utrolig flott å ha en slik næringslivsaktør i lokalsamfunnet som går inn for å støtte dette, sier Kasteng-Jakobsen.

Han sier videre at kommunene vil drøfte nærmere med Lofotprodukt om bruken av midlene.

Se også Meieriet fra innsiden under omvisning i april: - Folk vet ikke hva de har i vente

- Vi har en del ting som skal kjøpes inn av lyd og lys som er dyrt og som vi sliter med å få så bra som det vi egentlig har lyst til. Dette gir oss en mulighet til å gjøre noe der, men vi må høre hva de sier og hva de har tenkt disse pengene skal brukes til, sier prosjektlederen som minner om at Lofotprodukt allerede i utgangspunktet er en av hovedsponsorene til Meieriet.

- De er en av foreløpig tretten hovedsponsorer og der grensa er 125.000 kroner.

- Først og fremst tusen, tusen takk er det jeg vil si, oppsummerer Kasteng-Jakobsen.