Gå til sidens hovedinnhold

- Det var helt fantastisk

Artikkelen er over 6 år gammel

Anita Solstrand roser oppfølgingen hun fikk helt fra hun ble innlagt og til hun dro hjem etter et dagkirurgisk inngrep på sykehuset på Gravdal.

Opprinnelig publisert i Lofot-Tidende

Hun forteller selv hvordan hun opplevde dagen på dagkirurgisk avdeling ved Nordlandssykehuset på Gravdal tirsdag 21. januar.

- Jeg ble møtt av smilende og flotte pleiere kl. 07.30 og fikk god informasjon om oppsettet for dagen da jeg kom inn på selve avdelingen. Jeg fikk videre informasjon fra anestesilege, som var min lege for aktuell operasjon, og oppfølging underveis i ventetiden av sykepleiere og en sykepleierstudent som gjorde en fantastisk jobb i læretiden sin. Inne på selve operasjonssalen fikk jeg oppfølging av tidligere informasjon pluss ny, som var aktuell for at jeg skulle være beroliget og komfortabel før jeg sovnet. Etter endt operasjon, var alle tidligere informanter innom for å høre om alt var ok, og om jeg hadde spørsmål, begynner Anita Solstrand.

Da hun var ferdig operert var hennes første tanke at hun skulle sende en melding til nære og kjære. En sykepleier lurte på om hun ikke skulle vente en stund til hun var litt mer klar, og hadde spist og drukket litt.

- Her ser vi hvor gode menneskekjennere de er, og at de ønsker oss alt vel ved et sykehusopphold, selv under et forholdsvis kort opphold som går på det noen vil kalle samlebånd.

Anita Solstrand opplever at mange har meninger om sykehusopphold, og at alt ikke bare er positivt.

- Personlig mener jeg at det ikke er selve sykehuset som gir deg en god eller dårlig opplevelse, men det er pleierne du møter der som er viktigst for oss som pasienter. Blir du mottatt på en god måte, slik jeg ble, og oppfulgt og utskrevet fra denne avdelingen med gode opplevelser, så verdsetter du det sykehuset du har vært pasient på, uansett landsdel i og med at vi har fritt sykehusvalg.

Pedagogen og spesialpedagogen utdanner seg til logoped. Hun håper hun har gjort et riktig valg.

- Det er lurt å velge et yrke som passer den enkelte og gir positive opplevelser for dem som blir behandlet Å tenke kun på hva som kommer i lønn hver måned blir feil i forhold til medmennesker du faktisk skal være til hjelp for, er meldingen fra vestvågøykvinnen.

På sykehuset på Gravdal ble hun behandlet med respekt og omsorg. Det setter hun stor pris på. Å få gjort denne type behandling i løpet av en dag, og møte folk hun kjenner fra før, skaper trygghet.

- Det føles trygt at det er noen på sykehuset som faktisk kjenner deg, som husker deg igjen fra en setting. Gode pleiere får deg til å føle deg trygg, sier Anita Solstrand.