Opprinnelig publisert i Lofot-Tidende

Zakariassen er ikke i tvil om at noen forsøkte å brenne ned huset hans natt til fredag, og sporene i huset hans tyder på at han har rett.

På badet ser det ut til at det har begynt å brenne midt på veggen, og på baksiden av huset har noen forsøkt å sette fyr på bordkledningen.

Zakariassen hadde sovnet av på sofaen i stua da brannalalrmen gikk litt over klokken 02.00. Da var det full fyr på badet.

-Jeg sprang opp i andreetasjen og fant pulverapparatet, sprang ned igjen og tømte det på badet. Jeg tror ikke det sto om mange sekundene før det hadde vært for sent. Jeg kan bare tenke meg hva som hadde skjedd om jeg ikke hadde våknet av brannalarmen, sier Zakariassen som forteller at han i all viraken reiv ut hovedsikringen med en sånn kraft at han gav seg selv ett blått øye.

-Alt gikk så utrolig fort, sier han.

En kvinnelig bekjent av Zakariassen var også til stede, og både hun og Zakariassen har en klar teori om hvem som satte fyr på huset. En mann kvinnen hadde møtt tidligere på kvelden hadde blitt med til Zakariassen. Han forsvant fra huset etter at brannalarmen gikk.

-Han oppførte seg på en måte som gjorde at jeg med en gang tenkte at det måtte være han som hadde gjort det, sier kvinnen som ønsker å være anonym.

Da brannen var slukket satte Zakariassen seg til å vente på politiet.

-Da kom en kamerat forbi og fortalte at det brant på utsiden av huset, sier han.

Brannen på utsiden var imidlertid så vidt startet og han slokket den lett. Rett i nærheten lå en flaske med tennvæske som Zakariassen bruker i forbindelse med oljemaleriene sine. Flasken konfiskerte politiet da de kom til stedet. Politiet tok også med et tefat som sto på vaskemaskinen på badet. På dette skal det ha ligget papirrester, og det Zakariassen antar var rester av tennvæske.

Lofot-Tidende har ikke lyktes med å få en kommentar fra politiet angående opplysningene fra Zakariassen, men lensmann Asbjørn Sjølie har tidligere i dag bekreftet overfor andre medier at en holder muligheten åpen for at brannen er påsatt. Lokalavisen kjenner ikke til om noen har blitt pågrepet i saken.