- Artig å få kjøre gravemaskin

Ungene syntes det var artig å få kjøre den store gravemaskinen.

Ungene syntes det var artig å få kjøre den store gravemaskinen. Foto:

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Barnehagen fikk tirsdag førjulsbesøk som hadde med seg både gaver og kake. SE BILDESERIE!

DEL

Opprinnelig publisert i Lofot-Tidende

Tirsdags formiddag fikk barnehagebarna ved Reine og Sørvågen barnehage en stor overraskelse da representanter fra entreprenørfirmaet Thore Magnussen og sønn, stilte opp sammen med leder Johnny Lillegård fra opplæringskontoret for anlegg- og bergfagene, og overleverte både refleksvester og kake.

Unge maskinførere
Iført sine nye refleksvester fikk alle barna bli med ut for å prøvekjøre en skikkelig stor gravemaskin som gjestene hadde med seg. Barna syntes det var stor stas å få være med på dette, og sto lydig i kø og ventet på at det skulle bli deres tur.
- Vi har jo vært og sett på når det arbeides langs veiene, og da er de største barna veldig interessert, kan Heidi Johnsen Møller ved Reine barnehage fortelle.

Barna hadde forståelse for at de må bruke refleksvest slik at de voksne ser dem når de enten arbeider med anleggsmaskiner eller kjører bil. Marius Lindgård fra entreprenørfirmaet håper at de kan få i stand en årlig begivenhet med fokus på dette, kanskje med litt grilling og slikt nede på leira på Reine.
- Syns det er viktig at barna får se og prøve litt, slik at de kanskje blir nyskjerrige på dette og samtidig får litt respekt for de store maskinene våre, nevnte han.

Stas med besøk
Bestyrer i Reine barnehage Tove Martinussen sier det er veldig stas og få sånt besøk.
- Vi vil få takke for initiativet og et veldig trivelig besøk, morsomt om andre bedrifter også kunne få til noe lignende for barna, sier hun.

Lillegård er for tiden på rundreise i hele Troms og Nordland og skal dele ut vester til 1.000 barn på turen.
- Slike vester er en billig forsikring for våre yngste, og slagordet som står på vestene "Vi vil ha tryggere veier NÅ!" , gjelder jo overalt der barn ferdes, presiserte han.

Marius Lindgaard kunne senere samme dag fortelle at siden barnehagen ikke hadde noen tråtraktor, så hadde han nå bestilt traktor som barna skal få overlevert så snart den ankommer i posten.

Artikkeltags