Opprinnelig publisert i Lofot-Tidende

Juryen offentliggjorde Lofotprodukt som vinner av prisen til NHO Mat og Drikke under en temadag onsdag.

I juryens begrunnelse heter det blant annet:

Lofotprodukt har gjennom mange år arbeidet systematisk og godt med utfordringer innenfor de kriteriene som vektlegges ved tildelingen av prisen Årets mat- og drikkeprodusent. Bedriften har vært veldig bevisst på å skape en sunn bedriftskultur og et godt miljø på arbeidsplassen. De ansatte er stolte av å være en del av en bedrift som blir lagt merke til. Bedriften har vært meget innovativ og nyskapende på sjømatsiden de siste årene.

Adm.dir Sigvald Rist er svært stolt over å få prisen og han mottok den sammen med hovedtillitsvalgt Monica Sandholm heter det i en pressemelding fra selskapet.

- Vi er svært stolte og glade over å motta denne prisen. I år er det 10 år siden merkevaren Lofoten ble etablert, og i jubileumsåret er det en ekstra bonus å bli kåret til Årets mat- og drikkeprodusent 2013. At vi i tillegg får gå foran å representere sjømatnæringen i en slik sammenheng er en stor ære. Forhåpentligvis bidrar det til å synliggjøre vekst- og utviklingspotensialet som eksisterer også i denne næringen. Tusen takk til alle gode kolleger for fantastisk innsats som har ført oss dit vi er i dag, uttalte Rist

Juryen besto av Knut Maroni (NHO Mat og Drikke), Jan-Egil Pedersen (NNN), Svein Flåtten (stortingsrepresentant), Per Ingvar Olsen (BI), Are Knudsen (Handelsbladet FK) og Camilla Røsjø (Nofima).

Sammen med Lofotprodukt var Mills og Lerum nominert. Prisen gikk i 2012 til Nidar.