14 passasjerer evakuert fra Widerøe-fly

DEL

(Avisa Nordland) 14 passasjerer om bord i et Widerøe-fly ble evakuert etter melding om røykutvikling på vei ut fra Andøya lufthavn.

Flyet hadde nettopp forlatt flyplassen da politiet fikk melding om hendelsen klokken 06:02.

– Flyet returnerte til flyplassen og landet trygt, passasjerene er evakuert og brannvesenet undersøker flyet. Situasjonen er under kontroll, forteller operasjonsleder Kjetil Kaalås ved Nordland politidistrikt.

Alle de 17 personene om bord på flyet, inludert flymannskapet, kom uskadd fra hendelsen.

Skulle til Bodø.

Operasjonslederen forteller at flyet muligens skulle til Bodø.

– Ut fra det vi kunne lese på flight-radaren så det slik ut, men det er usikkert og kan ikke bekreftes av oss, sier han.

Dette bekreftes av pressevakt Catharina Solli i Widerøe, som opplyser om at det aktuelle Wideøre-flyet skulle fra Andøya til Bodø, via Evenes.

Kun røyklukt

Klokken 06:21 meldte politiet at det ikke skal ha vært røykutvikling om bord i flyet, men en elektrisk svilukt.

Også dette bekreftes av Solli, som forteller at det dreide seg om antydning til røyklukt – og ikke en faktisk røykutvikling.

– Crewet ble observante på en svak røyklukt, og i slike situasjoner har vi sikkerhetsprosedyrer som må følges. Det ble erklært mayday, og da er det full beredskap når flyet lander, forteller Solli.

Ikke dramatisk

Solli forteller at evakueringen av de 14 passasjerene, samt crevet, gikk rolig for seg. Det skal tilsynelatende ikke ha vært dramatikk eller tegn på redsel.

– Det er klart at det kan oppleves skummelt for passasjerer når man lander og det står brann- og sykebiler. Jeg har snakket med kapteinen, som fortalte at ingen passasjerer virket bekymret eller redde.

Passasjerene vil likevel bli fulgt opp i etterkant av hendelsen.

– Folk er forskjellig og kan få reaksjoner i etterkant. Dette skal vi følge opp. Vi har også ivaretatt passasjerene og sørget for at de fikk ombooket billetten sin, forteller Solli.

Artikkeltags