Gå til sidens hovedinnhold

Har du husket å betale restskatten?

Artikkelen er over 2 år gammel

En halv million lønnstakere og pensjonister må huske å betale restskatten før 20.august hvis de vil unngå forsinkelsesrenter.

(Østlandets Blad)

27. juni fikk fire millioner lønnstakere og pensjonister skatteoppgjøret sitt. En halv million av dem fikk i gjennomsnitt 19.400 kroner i restskatt. Fristen nærmer seg for de som må betale skyldig skatt.

– Det lønner seg å overholde fristen for betaling av restskatt. Hvis du ikke betaler i tide, løper det forsinkelsesrenter fra forfall fram til du betaler, sier Jannicke Valbrek, seksjonssjef for kundeservice i Skatteetaten.

For de som fikk over tusen kroner i restskatt, deles summen opp i to fakturaer. Fristen for å betale den første er 20. august, og for den andre er fristen 24. september.

LES OGSÅ: Kvinner er slappest med å sjekke skatten:- Vant til at mennene styrer med denne biten

For de som fikk skatteoppgjøret sitt 15. august eller ennå ikke har mottatt det, er fristen for å betale første faktura 3 uker etter datoen skatteoppgjøret ditt var klart, og den andre fakturaen åtte uker etter. Du må betale restskatten, selv om du har endret skattemeldingen din etter fristen eller har klaget.

– Den beste måten å unngå restskatt på til neste år er å sjekke at opplysningene i skattekortet er riktig. De som vet at de har hatt endringer i økonomien så langt i år, eller kommer til å få det framover, bør endre skattekortet, sier Jannicke Valbrek.

Joda, jeg fikk igjen på skatten. Også da jeg fikk baksmell.   

Kommentarer til denne saken