– Jeg søkte jobben i Lofot-Tidende både på grunn av rekkevidden av avisen og innholdet, som appellerer til meg. Jeg liker lokalavisarbeid og muligheten til å dykke inn i et vell av saker, og ønsker å bli enda bedre kjent i regionen, sier Steen som jobbet i et vikariat i Våganavisa i Svolvær fram til og med 28. desember.

Steen har tidligere jobbet i Lofotposten som sommervikar og frilansjournalist, og også vært leder i Lofoten friluftsråd. Hun har det siste året tatt utdanning ved Institutt for journalistikk, og har i tillegg blant annet bachelor i kultur og idrettsfag. 48-åringen som nå bor i Kabelvåg vil ha arbeidssted på Lofot-Tidendes kontorer på Leknes.

– Jeg satser på en tilværelse som busspendler, og gleder meg veldig til det, sier pendleren.

I starten av 2019 jobber Bjarne Benjaminsen og Karin Pettersson Skarby som journalister, Lill Friksen som redaksjonell medarbeider og Sven-Erik Kristiansen som medierådgiver i Lofot-Tidende. Erik Magnus Samland gikk av som sjefredaktør 1. januar og Skarby er konstituert som sjefredaktør og daglig leder til den nye sjefredaktøren Kent Roar Nybø begynner i midten av januar. Ny redaktør i Lofot-Tidende

Bjarne er Lofot-Tidendes nye journalist 

– Det er en stor fordel at vi ansetter en journalist med så pass brei erfaring som Karianne, og som i tillegg har satset på journalistikk det siste året og tatt 30 studiepoeng i journalistikk. Hun har i tillegg erfaring fra redaksjonsarbeid i to lokalaviser i Lofoten. Karianne vil kunne gi oss gi både dybde og bredde, sier konstituert sjefredaktør, Karin P. Skarby.