Ryk og Reis

Samferdselssjef Odd Steinar Åfar Viseth i Nordland fylkeskommune.

Samferdselssjef Odd Steinar Åfar Viseth i Nordland fylkeskommune. Foto:

177Nordland endrer navn til Reis. Skal du reise kollektivt i Nordland finner du nå reiseinformasjon og rutesøk på reisnordland.no.

DEL

- Vi endrer navn for å bevege oss videre fra et navn knyttet mot et telefonnummer som ikke er i bruk lenger, for å kunne kommunisere godt på de digitale flatene, og bli funnet lett i nettsøk, forklarer samferdselssjef Odd Steinar Åfar Viseth i Nordland fylkeskommune.

Reis i glede og frustrasjon

Samferdselssjefen regner med at det nye navnet Reis antakelig også vil bli brukt for utløp av frustrasjon når en hurtigbåt noen ganger er innstilt på grunn av dårlig vær.

– Reis til ..., eller «ryk og reis» vil sikkert bli brukt noen ganger, ler Viseth, men fortsetter;

– Vi mener navnet egner seg godt for å beskrive tjenesten vi faktisk tilbyr. Reis kort, reis langt, reis i Nordland. Også oversatt av Google Translate vil Reis Nordland gi mening, påpeker Viseth.

Digitale flater

Tidene forandrer seg, behovet forandrer seg og teknologien forandrer seg. Samferdselssjef Viseth mener tiden er inne for å spisse formidling av kollektivtilbudet i Nordland.

– Vi må tilpasse oss, og benytte de midlene vi har best mulig for alle som bor i regionen. Det nye navnet og logoen vår gjenspeiler det vi jobber med hver eneste dag; å skape et godt og hensiktsmessig kollektivtransporttilbud, sier Viseth.

Reis Nordland

Over fjell, på kryss av hav og langs alle de små og store veiene.

– Vi skal ta deg hjem. Ta deg bort. Ta deg videre. Når vi endrer navnet, er det for å lettere kunne vise hva vi er, og hvem vi er her for. Det skal vi gjøre gjennom Reis, som du finner enkelt via app eller på reisnordland.no, avslutter samferdselssjef Odd Steinar Åfar Viseth.

Egenprodusert

Leder for markedsseksjonen ved samferdselsavdelingen, Siri Vasshaug, beroliger de som måtte tro at det er kjøpt dyre konsulenttjenester for å komme på navnebyttet, i tider der den fylkeskommunale økonomien er under press.

– Navnet har vi kommet på selv. Og endringen skjer på digitale flater, uten at det følger ekstra kostnader knyttet til endringen, påpeker Vasshaug.

Artikkeltags