Ny bok fra Orkana forlag: - Hva blir tilbake når isen smelter og isødet er blitt et brennpunkt?

Liv Lundberg: Nord for intensjonen. En reise, utgis 2018.

Liv Lundberg: Nord for intensjonen. En reise, utgis 2018. Foto:

Jeg-fortelleren tar havreisen fra Tromsø til Kirkenes.

DEL

Det Stamsund-baserte Orkana forlag gir ut ny bok, nemlig Liv Lundbergs egenartede reiseskildring Nord for intensjonen. En reise.

LES OGSÅ: Bli kjent med forlagsredaktør Marcus (35) fra Stamsund: - Vi er det forlaget som definitivt utgir flest bøker om fisk

Slik presenterer forlaget utgivelsen i en pressemelding:

"Jeg-fortelleren tar havreisen fra Tromsø til Kirkenes.
På hurtigruta nærmer hun seg selv, sin bakgrunn fra indre Troms, sin forhistorie i Finnmark på 70-tallet og sin utvikling fra kunststudent til poet, forfatter og professor i skrivekunst på UiT – Norges arktiske universitet.
 
Hun viser vakre geografiske bilder fra den langstrakte Finnmarkskysten,
tar historiske punktnedslag på hurtigrutas anløpssteder, og enkelte lynraske avstikkere til Grønland, Canada,  Andesfjellene, Afrika og Eurasia. 
Hva blir tilbake ”nord for intensjonen” – hinsides bevissthetens, drømmenes og diktningens grenser – når isen smelter og isødet er blitt et brennpunkt?"

Forlaget opplyser videre:
 
Liv Lundberg debuterte i 1979 med Den klare tonen og har gitt ut ni diktsamlinger, seinest Når jeg ikke hører hjemme (2008), foruten to romaner og essaysamlingen Tekstens etiske øyeblikk og andre essays (2005). Lundberg har gitt ut fem gjendiktninger, seinest et utvalg av den japanske poeten Shuntaro Tanikawa: Alt slik det er (2010) og eget diktutvalg Steinhode, slå / steinøye, se (2012). Hun har deltatt på mange internasjonale poesifestivaler og vært gjendiktet til rundt 15 språk i tidsskrift og antologier.

Liv Lundberg er medlem av seks skribentorganisasjoner, har hatt mange sentrale tillitsverv og publisert essays og artikler i antologier og tidsskrifter. Hun har mottatt Statens garantiinntekt for kunstnere perioden 1983–2011.

LES OGSÅ: Her blåser Øyvind av gårde mot de fjerne fjellene – og Vindtrollet

Artikkeltags