Havets stemme på Aalan gård

ØYTEATER: Marianne Ek Hagen fra Borg er i Lofoten for å spille teaterforestillinga «Havets stemme» sammen med musiker Marte Røyeng.

ØYTEATER: Marianne Ek Hagen fra Borg er i Lofoten for å spille teaterforestillinga «Havets stemme» sammen med musiker Marte Røyeng. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Øyteateret med Marianne Ek Hagen fra Borg, spiller teater på Aalan gård.

DEL

Hagen bor i Oslo, der hun driver teaterkompaniet Øyteateret. «Havets stemme» inneholder elementer fra eventyr og sagn fra nordnorge. Sammen med musiker Marte Røyeng fra Horten, er hun i Lofoten for å fortelle historier på nordnorsk fra nordlige kystområder. Det kommer fram i ei pressemelding fra Øyteateret.

Tirsdag spilles forestillinga på Aalan Gård og søndagen etter på Querini Pub på Røst.

Naturmiljøet

Hagen og Røyeng har tidligere spilt forestillingen midt i Oslo, og ser fram til å spille i naturmiljøet der fortellingene har sin opprinnelse.

– Sentralt i forestillingen er fortellingen om de mystiske skarvene på Utrøst. Vi gleder oss spesielt til å vekke dem til liv på selveste Røst, som ligger like ved siden av det magiske landet Utrøst, uttaler Marianne Ek Hagen.

Fortellingene er fulle av underlige vesener og merkelige hendelser.

– Noen fortellinger er ganske absurde, for eksempel den om jenta som gifter seg med ei reke! Ellers møter vi både Draugen og marmælen i forestillingen, opplyser hun.

Sterke krefter

I Havets Stemme kommer publikum tett på havets sterke krefter – både de naturlige og de overnaturlige. Stemningen forsterkes av musikk fra mandolin, står det i pressemeldinga.

– Det er spennende å lage musikk som vekker liv til de gamle fortellingene og setter toner til den lure marmælen, stormfylte seilaser og magiske øyverdener. Musikkens rolle blir å vekke følelser i nært samspill med Mariannes fortelling. Til tider fungerer det omtrent som en duo-konsert med ord og toner. Det uttaler Røyeng.

FAKTA:
“Havets Stemme”
Forteller: Marianne Ek Hagen
Musiker: Marte Røyeng, mandolin og elektronikk
Scenograf: Ingrid Nordahl
Produsent: Øyteateret

Artikkeltags