Kjære barn og unge i Vestvågøy, Lofoten og resten av Norge: Takk for engasjementet deres!

STØTTER DE UNGE: Gøran Rasmussen Åland (Vestvågøy Ap) stiller seg bak de unge i engasjementet for klimasaken.

STØTTER DE UNGE: Gøran Rasmussen Åland (Vestvågøy Ap) stiller seg bak de unge i engasjementet for klimasaken. Foto:

Av

Gøran Rasmussen-Åland (Vestvågøy Ap) oppfordrer til å støtte engasjementet for klimasaken, og la ungdom bruke ytringsfriheten uten å bli møtt av nedlatende holdninger.

DEL

LeserbrevKjære barn og unge i Vestvågøy, Lofoten og resten av Norge som fredag demonstrerer for at vi voksne skal ta klimaforandringene på alvor.

Ofte er det slik at vi politikere trenger en liten vekker, og når det kommer sterke signaler fra neste generasjon om krav til handling så lytter i alle fall jeg.

Over hele landet planlegges det nå skolestreik for klima, en demonstrasjonsform som den 15 år gamle svenske skoleeleven Greta Thunberg startet i fjor høst. Greta satt foran Riksdagen i Sverige daglig de siste ukene fram mot valget i september 2018, og fortsatte etter valget med å demonstrere hver fredag. Nå har skolestreiken spredt seg rundt om i verden.

I Vestvågøy Arbeiderparti tar vi klimautfordringene på alvor. Vi mener at å begrense klimaendringene og utvikle bærekraftige samfunn er en av vår tids største utfordringer. For at Norge skal nå internasjonale klimamål må også kommunene delta. Noe av det vi har gjort de siste årene er å si nei til konsekvensutredning utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja, og vi har fått gjennomslag for å ansette en egen klima- og energikonsulent i det kommunale eiendomsforetaket.

Så registrerer jeg at en del voksne personer mener at siden de unge engasjerer seg i klimakampen, så må de avstå fra materielle goder og gi avkall på alt de voksne ikke vil gi avkall på. Til dere vil jeg si at det er helt unødvendig å bruke slike hersketeknikker for å tie ungdommene. La oss heller støtte engasjementet, og la ungdommene bruke ytringsfriheten uten å bli møtt av nedlatende holdninger.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags