Gå til sidens hovedinnhold

Side om side for veg

Artikkelen er over 5 år gammel

– Det er positivt at rassikring i vestlofoten får prioritet. Det skal vi være glade for og der skal jeg jobbe side om side med de andre ordførerne i vestlofoten.

– Vi må vegen prioritert opp i første del av Nasjonal transportplan, mener vestvågøyordfører Remi Solberg.

Ha tenker du om fiskerisatsinga i forslaget til NTP?

– Det er skuffende at ikke Ballstad havn er nevnt. Jeg synes hele forslaget til NTP har en dårlig distriktsprofil. Ikke minst har det en dårlig kystprofil, når man ser havner og farleder i Nord-Norge samlet. Det kommer tydelig fram at dette er en satsing på sentrale strøk. På byer og på sørnorge, slår Solberg fast.

Fly-stillstand

Det er mange i Lofoten som lurer på hva som skjer med planene om en felles flyplass. Hva tenker du om utviklinga i saken?

– Det er skuffende at ekspertutvalget ikke har fått levert rapporten sin i forkant av NTP. Det gjør at det blir fullstendig stillstand i utviklinga av flyplasser i Lofoten. Nå blir det ikke sagt noe som helst om flyplasstruktur og Leknes i den kommende NTPen.

Målingen har pågått over lang tid. Hva tror du er grunnen til at de ikke klarte å få rapporten ferdig?

– Jeg kan ikke motstride det faglige som ekspertgruppa kommer med, svarer Solberg etter litt betenkningstid.

– Men det er min påstand at dersom ekspertutvalget hadde fått nok press på seg, så hadde rapporten vært ferdig i god tid. Jeg tror derfor det er andre hensyn som ligger til grunn for at det ikke passet å få den ferdig i tide, mener Solberg.

Politisk banehalvdel

– Nå er ballen spilt over til politisk banehalvdel. Vi må brette opp ermene og jobbe hardt opp mot både fylkespolitikerne og politikerne som skal gjøre prioriteringene.

Arbeiderpartiet står sterkt i Lofoten, med to ordførere og en varaordfører. Hvor realistisk er det at dere blir hørt i ei borgerlig regjering?

– Det er sagt fra FRP at de ikke vil snakke med ordførerne. At de bare vil lytte til sine egne, så vi får se. Det viktigste for oss nå er å jobbe mot fylkespolitikerne som skal gjøre sine prioriteringer innen juni i år. Samtidig må vi jobbe mot transportkomiteen på Stortinget. Arbeiderpartiet har to politikere fra Nordland som sitter i komiteen. Det er Kjell-Idar Juvik og Eirik Sivertsen, svarer Solberg. Han håper de skal klare å få gjort en del før NTPen behandles i Stortinget i juni til neste år.

Kommentarer til denne saken