Jim-Roger slår sammen bedriftene - Europharma får nytt navn

DEL

Europharma slår seg sammen med Fishguard og ACD Pharma - og skal hete Stim.

Konsernsjef og eier, Jim-Roger Nordly, slapp nyheten ved åpningen av Lofotseminaret foran fiskeriminister Harald Tom Nesvik og 140 andre deltakere på selskapets årlige havbruks- og fiskehelseseminar.

- Tiden var moden for å samle kreftene. Vi har etter hvert fått et bredt spekter av fagkompetanse i konsernet, og har inngående kunnskap om nær sagt alt som har med biologisk produksjon av fisk å gjøre. Det vil vi utnytte bedre enn vi gjør i dag, sier han.

Europharma har siden oppløsningen av det statlige monopolet på veterinære legemidler i 1995 vært en ledende leverandør av vaksiner og fiskehelseprodukter til norsk havbruksnæring.

Med Fishguard kom landsdekkende fiskehelse- og miljøtjenester inn og FoU-selskapet ACD Pharma har utmerket seg med forskning på bruk av bakteriofager i havbruk.

- Ingen spørsmål har enkle svar når det kommer til biologisk produksjon av fisk. Alt henger sammen med alt. Derfor er etableringen av Stim fullstendig logisk, og suksessen våre avhenger av evnen til å se hele bildet. Med den nye organiseringen er vi bedre rustet enn noen gang til dette, sier Nordly.

Lanseringen av Stim sammenfaller med Europharmas 30-årsjubileum i bransjen.

- Jeg må innrømme at det satt litt langt inne å kvitte seg med Europharma-navnet, men det skyldes ingenting annet enn nostalgi. Jeg er helt sikker på at dette er et riktig grep for oss, sier han.

Lofotseminaret gjennomføres i dag og i morgen, med i alt 20 nasjonale og internasjonale foredragsholdere, og fiskeriminister Harald Tom Nesvik som en av dem.

Nesvik var også en av roerne som fikk seksringen Ronja Hope den siste etappen inn til Mortsund før seminarstart. Det ble avslutningen på #stoltavlaksen-turen til inntekt for Kreftforeningen, som startet opp i Ålesund for vel en uke siden. I samarbeid med lokale oppdrettere har det på veien blitt gjennomført åpne arrangementer på Smøla, Frøya, Revsnes, Brønnøysund og Lovund.

- Det har vært ei fantastisk reise, og jeg føler vi virkelig har fått vist fram hvilken flott næring vi er en del av. Og givergleden vært på topp, sier Nordly.

Artikkeltags