Syv ungdomsbedrifter fra Vest-Lofoten er med i racet

Unge innovatører inntar fylkesmessa i Bodø.

DEL

- Det blir engasjement, skaperlyst og inspirasjon når det beste av innovasjon, kreativitet og entreprenørskap i skolen fyller Glasshuset i Bodø 13. mars, melder Stig Hernes, leder i Ungt Entreprenørskap Nordland.

- Da går årets fylkesmesse av stabelen, og over 400 elever i 70 ungdomsbedrifter fra hele Nordland konkurrerer i 14 kategorier. Den bedriften som blir best skal representere Nordland under NM for Ungdomsbedrifter i april!

Årets bedrifter

Pressemeldingen fortsetter:

- De over 400 elevene du kan møte på fylkesmessen er elever fra 12 videregående skoler i hele Nordland. Elevene har skapt bedrifter som blant annet jobber med sosialt entreprenørskap, bærekraft, gastronomi.

Gjennom et skoleår har de etablert og drevet bedrift, de har laget forretningsplan, jobbet med regnskap, produktutvikling, produksjon og salg av en vare eller tjeneste og markedsføring.

Fem fra Vest-Lofoten

Fra Vest-Lofoten videregående skole skal syv ungdomsbedrifter reise til fylkesmessa. Fem av dem presenterer produktene sine slik:

1. Avera Ungdomsbedrift: Produkt: "Spray-on sminkefjerner med aloe vera".

2. Succo Ungdomsbedrift. Produkt: "Ferske, sunne, næringsrike smoothier og juicer produsert av ferske råvarer, servert i glassflasker, og ekstremt velsmakende, uten tilsetningsstoffer."

3. TerraPlast Ungdomsbedrift. "TerraPlast UB selger produkter av gjenvunnet plast til dem som ønsker å kjøpe miljøvennlige produkter for å støtte miljøet. Med våre unike muligheter dekker vi kundens behov."

4. Topup Ungdomsbedrift: "TopUp ønsker å gjøre det kult å gå på tur i fjell og mark, ved å tilby en praktisk app. Vi leverer en kvalitetstjeneste med en enkel løsning for forbrukerne. Topup UB skal orientere turister og den lokale befolkningen, og gi dem en rik opplevelse."

5. Underbar Ungdomsbedrift: "Vi skal selv produsere og selge energirike Müslibarer med naturlige råvarer. Et lettvint alternativ til et sunt mellommåltid."

De to siste ungdomsbedriftene fra Vest-Lofoten som er påmeldt til Fylkesmessa heter ALGA og Armbænds.

Ungt entreprenørskap

Ungt Entreprenørskap (UE) er en ideell, landsomfattende organisasjon som i samspill med utdanningssystemet, næringslivet og andre aktører jobber for å utvikle barn og unges kreativitet, skaperglede og tro på seg selv.

Artikkeltags