Heldagsjobb å søke jobb

Eldre arbeidstakere som mister jobben, sliter med å få seg en ny. Men det finnes råd...

Eldre arbeidstakere som mister jobben, sliter med å få seg en ny. Men det finnes råd... Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

– Det er mange kanaler inn i arbeidsmarkedet, og det kan være en heldagsjobb å søke jobb.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Det påpeker vår jobbrådgiver Anne Løken Skaarud i et svar til en en 53 år gammel mann som har vært arbeidsledig i ett år og sliter med å få seg ny jobb.

Skaarud viser til at ikke alle stillinger blir annonsert, og at det er ulike kanaler inn i arbeidsmarkedet som: eget nettverk, sende åpne søknader, registrere seg som jobbsøker på bedrifters hjemmesider, registrere seg på (flere) vikarbyråer og oppsøke bedrifter.

Møt opp!

Hun anbefaler derfor arbeidsledige å registrere CV-en sin både på Finn.no og Nav.no fordi disse sidene benyttes av arbeidsgivere og byråer som trenger folk.

Skaarud råder også arbeidsledige til å kartlegge markedet der de bor og finne bedrifter som trenger arbeidskraft.

– Ta med deg CV og en åpen søknad og bank på porten. Ikke alle har tid til å prate med deg, men de kan ta i mot din CV. Min erfaring er at de som bruker flere kanaler og er aktive med å følge opp sine henvendelser fortere får seg jobb, mener hun.

Intervjutips

Løken mener også det er viktig å ha en utfyllende CV og en god søknadstekst. Dette kan du finne eksempler på ved å søke på internett.

– Snakk også med dine referanser og eventuelt tidligere kolleger, og spør hva de oppfatter er dine styrker og utfordringer og ellers hvordan de vil beskrive deg. Det er lurt å vite dette når du skal på intervju, påpeker hun.

Skaarud viser også til at det på nettet finnes mange gode råd og tips for jobbintervjuet.

Be om hjelp

Men når du har gått lenge uten å få jobb og blitt frustrert, kan det være lurt å be om hjelp.

– Nav har gode jobbsøkerkurs, og jeg vil anbefale at du ber om å få komme på et slikt kurs dersom du syntes det er vanskelig å søke jobb på egenhånd, råder Løken og understreker at det er vikitig å ikke miste troen på deg selv eller på muligheten for jobb:

– Det vil alltid være slik at for noen arbeidsgivere vil du være for gammel.De skal du ikke bruke tid på, men gå videre til neste. Det er behov for folk som vil jobbe, og min erfaring er at også 53-åringer får jobb, konkluderer hun.

Her kan du lese alle jobbrådene fra Anne Løken Skaarud til 53-åringen.

Artikkeltags