Gylseth fikk næringsprisen: «Hans innsats og investeringer er et viktig bidrag for næringslivet og fiskeriene i Vestvågøy og Lofoten»

PRISVINNER: Jens Petter Gylseth fra Steinfjorden Sjømat AS.

PRISVINNER: Jens Petter Gylseth fra Steinfjorden Sjømat AS. Foto:

Vestvågøy kommunes næringspris for 2019 er tildelt Steinfjorden Sjømat AS ved Jens Petter Gylseth.

DEL

Jens Petter Gylseth er fjerde generasjon fiskekjøper. I dag eier og driver han Steinfjorden sjømat AS som har to fiskebruk på yttersida av Vestvågøy – nærmere bestemt på Eggum og Tangstad. Hovedproduksjonen er tørrfisk.

I en pressemelding fra Vestvågøy kommune torsdag meldes det at næringsprisen for 2019 er tildelt Gylseth.

Optimisme

«Hans innsats og investeringer i fiskebrukene på Eggum og Tangstad har gitt ny optimisme for disse distriktene, og er også et viktig bidrag for næringslivet og fiskeriene i Vestvågøy og Lofoten.

Det er de siste årene gjennomført betydelig renovering og oppgradering av anleggene på begge steder. God tilrettelegging for både egne ansatte og fiskerne, samt god serviceinnstilling har vært viktige suksessfaktor», skriver kommunen.

Store investeringer

Det fremheves at Gylseth har jobbet målrettet gjennom flere år og vist gode resultater. Det har vært investert betydelig for å kunne ha en variert produksjon, som sikrer sysselsetting og gode leveransemuligheter for fiskerne på yttersida. Det er også lagt til rette for utnyttelse av biprodukter.

I 2019 gjør bedriften en ny satsing på mottak av krabbe, som er et utviklingsprosjekt i samarbeid med Innovasjon Norge. Satsingen gir nye muligheter for den mindre fiskeflåten, er med på å sikre arbeidsplasser og kvoter i kommunen og bidrar til en miljøvennlig utnyttelse av havressursene. Bedriften har også tatt initiativ til å få igangsatt infrastrukturtiltak i havn og nærområder, heter det i pressemeldingen.

Utdelingen av Næringsprisen 2019 blir lørdag 19. oktober under Matfestivalen i Lofothallen.

Bakgrunn

Vestvågøy kommune deler hvert år ut næringspris, kulturpris og miljøpris.

Ønske om forslag på kandidater har vært annonsert på kommunens nettside og i lokalavisene, og alle innbyggerne i kommunen har hatt mulighet til å fremme forslag på aktuelle kandidater innen forslagsfristen 4. oktober.

De innkomne forslagene ble behandlet i formannskapets møte 16. oktober, der Steinfjorden Sjømat AS ved Jens Petter Gylseth ble tildelt årets næringspris og Andrey Pirozhkov ble tildelt årets kulturpris. Det var ingen forslag på kandidater til miljøprisen, og den vil dermed ikke bli utdelt i 2019.

Artikkeltags