Gå til sidens hovedinnhold

Nå vil vi at Vestvågøy blir et demensvennlig samfunn

Artikkelen er over 2 år gammel

Hvis bare alle kan litt mer om demens, vil hverdagen bli mye enklere for alle som er berørt av denne sykdommen. Demensvennlig samfunn handler om å gi folk flest i kommunen kunnskap og forståelse for hva demens er, og hvordan man best møter personer med demens. Med riktig kunnskap blir det mulig å tilrettelegge det allerede eksisterende lokalsamfunnet på en måte som gjør det lettere for personer med demens å delta.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Personer med demens kan, og ønsker, å gjøre flere ting lokalt. Med riktig hjelp og forståelse fra personer de møter, kan flere oppleve å være inkludert i lokalsamfunnet og bo hjemme lengre.

Det er nå satt sammen en lokal arbeidsgruppe og signert en samarbeidsavtale mellom Nasjonalforeningen for folkehelse og Vestvågøy kommune ved ordfører Remi Solberg.

Les også

- De går litt fort frem

Med denne avtalen vil vi tilby ansatte i privat og offentlig servicenæring tilbud om å delta på kurs fra Nasjonalforeningen for folkehelse som varer ca. 1,5 time. Kurset tar for seg hvordan man kan gi best mulig service til personer med demens. I løpet av 2020 kan publikum se etter Nasjonalforeningens klistremerker som viser at her er ansatte som ønsker å gjøre en forskjell for personer med demens.

Dersom du ønsker mer informasjon om Demensvennlig samfunn, kan du ta kontakt med Utviklingssenter for sykehjem og hjemmetjenester ved Tone på telefon 90 60 63 37 eller på e-post: usht@vestvagoy.kommune.no

Les også

Leknes seniordans feiret 20 år med dans og hygge

Kommentarer til denne saken