Folkehelseinstituttet forventer en høstbølge av koronainfeksjon, og har derfor anbefalt at kommunene gir tilbud om ny oppfriskingsdose til de eldste i befolkningen.

Vestvågøy kommune har derfor igjen startet opp med vaksinering fra rådhuset på Leknes. Vaksinasjonslokalet vil være åpent onsdager i tiden 09.00-14.30 framover.

– Akkurat nå vaksinerer vi fra 75 år og oppover. Vi vil snarlig, og senest onsdag 31. august gå i gang med vaksinering av aldersgruppen 65-75 år, skriver kommunen på sine sider.

Folkehelseinstituttet vil i løpet av noen få uker komme tilbake med informasjon om tidspunkt for oppstart av vaksinasjon med ny oppfriskningsdose til personer i aldersgruppen 18-64 år med underliggende risiko for alvorlig sykdomsforløp.

Gjennomgått omikroninfeksjon ser ut til å gi en lavere grad av immunstimulering. FHI anbefaler derfor ny oppfriskningsdose for nevnte målgrupper uavhengig om man nylig har gjennomgått infeksjon. Tidsintervall fra tilfriskning etter gjennomgått infeksjon til ny oppfriskningsdose bør være minimum tre uker.

Vi understreker at vi også vil vaksinere de som ikke har fått vaksine tidligere, og skulle ønske dose 1, 2 og 3.

Kommunen samarbeider også med Apotek 1 i Origo, og man vil kunne vaksineres der hver dag i åpningstiden. Vaksineringen er gratis både på Rådhuset og ved Apotek 1.

Kommunen skriver at det er "drop-in" prinsippet som gjelder, eller man kan bestille time for vaksinering.