Leknesbandet ¡SLOG! åpner Qfestivalen på Leknes - etter spiller blant annet Philip Emilio

¡SLOG! Bak fra venstre: Henrik Paus, Daniel Vårum og Dennis Landsem. Foran: Arne Martin Fagerås.

¡SLOG! Bak fra venstre: Henrik Paus, Daniel Vårum og Dennis Landsem. Foran: Arne Martin Fagerås. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

- Skal vi lage fiskehodemasker?

Daniel Vårum spør sine medbandmedlemmer i bandet ¡SLOG! hva de skal ha på seg når de skal spille på Qfestivalen, som arrangeres på Meieriet kultursenter på Leknes lørdag 1. september.

Det kommer flere ideer på hva et band, som har tatt sitt navn etter fiskeavfall, skal ha på seg på spillingen.

- Haimaske går også. Da kan vi si "hai" når vi starter konserten, foreslår Henrik Paus, og forslaget senker ikke direkte stemningen.

Qfestivalen er åpen for ungdom 12-19 år, den er selvfølgelig rusfri og de som skal spille i storsalen i kultursenteret denne lørdagen er den velkjente rapperen Philip Emilio, The Irrelevants fra Sortland, som spiller teatral pønkrokk, A Million Pineapples fra Tromsø, som spiller litt vindskeiv indierock, popbandet Regnvær fra Bodø og sist, men ikke minst, de to lokale bandene  ¡SLOG! og cafépunkbandet MBVP-Mektige banana og vidunderpingvina.

Henrik Paus er med i begge de to lokale bandene. I MBVP har han med seg bandmedlemmer fra Bodø, og i  ¡SLOG! spiller han sammen med det nå oppløste Unholy Martyr, som er det tidligere fritidsklubb-bandet på Qltura i Vestvågøy. I ¡SLOG! spiller Daniel Vårum gitar og piano, og er kordame, Arne Martin Fagerås slår på trommene og Dennis Landsem står for basstyngden i bandet.

De fire 16-åringene startet ¡SLOG! før sommeren, og har øvd i kjelleren i noens besteforeldrers hus og lover minst 20 minutter meg selvskrevne sanger i en blanding av ulike genre plukket fra de ulike bandmedlemmenes bakgrunn. Litt hardt, litt punk, og raskt, røfft og med mye energi.

- Vi har bare egne låter, om hvordan vi lever og dør og litt hvor teite folk er, seir Paus.

- Derfor heter vi søppel, sier Fagerås tørt.

- Enten flirer publikum av oss, eller så hater de oss, tror Paus.

¡SLOG! vil åpne Qfestivalen denne lørdagen midt i Høstvekka/Countryfestivalen på Leknes.

Det er brukerne av Qltura fritidsklubb som har foreslått og ønsket artistene i festivalen. Det endte opp med en artist som har gitt ut musikk og lagd hits, Philip Emilio og nordnorske band som vunnet Rock mot rus, bemerket seg i UKM og/eller har spilt i sommer på de store festivalene i Bodø eller Tromsø.

- Vi har også ønsket forskjellige genre, sier fritidsklubbleder Britt Aune, og syns de har lyktes godt med dette.

- Vi håper Qfestivalen vil være med på utvikle og få startet opp flere lokale band. På festivalen vil publikum få se artister som er rundt 20 år og har gitt ut musikk allerede, at det er mulig, sier Aune.

Det vil bli satt opp gratis buss fra Moskenes/Flakstad og Svolvær, og konserten vil koste 100 kroner.

LES OGSÅ: - Drømmen er jo så klart å synge og spille fremfor masse folk, sier 20 år gamle Marie

Artikkeltags