ISAK med Ella Marie, vinneren av Stjernekamp, til Lamholmen

Til Lamholmen-festivalen: Vinneren av Stjernekamp.

Til Lamholmen-festivalen: Vinneren av Stjernekamp. Foto:

Av

Lamholmen-festivalen presenterer vinneren ISAK og Ella Marie i Svolvær lørdag 3. august.

DEL

Lofot-Tidende har mottatt følgende pressemelding (forkortet) fra Lamholmen-festivalen:

Søndag 25. februar stod bandet ISÁK på scenen under det TV-sendte Spellemannshowet i Oslo Konserthus. Der fremførte de sin tolkning av låten «Elle», en sang opprinnelig skrevet av Mari Boine til filmen «Kautokeino-opprøret» fra 2008.

ISÁK har vært en snakkis i den samiske musikkverdenen helt siden debuten i mars april 2017, og er kjent for sine energiske liveopptredener og enorme tilstedeværelse. Siden debuten i 2017 har trioen opplevd en overveldende etterspørsel, og nå er sensasjonen fra Sápmi endelig klar for å vise seg frem for resten av verden.

ISÁK anses å være en naturlig «arvtaker» etter nettopp Mari Boine, som er kjent for at hun har fornyet joik og modernisert samisk musikk i flere tiår. Med en ny og spennende fusjon av tradisjonell joik, urbane synther og et tekstunivers som kombinerer både engelsk og samisk, fortsetter ISÁK å dytte grensene for hvordan vi er vant til å høre samisk musikk.

ISÁK er blitt beskrevet som «det heteste navnet i Sápmi» av Riddu Riddu, og ble nylig kåret som vinner av «NRK Urbi» av en fagjury bestående av blant andre musikksjef i NRK P3 Mats Borch Bugge og Eirik Havelin fra Urørt. Bandet vant også «Årets nykommer» under Sami Music Awards 2018.

Trioen består av vokalist Ella Marie Hætta Isaksen, produsent Daniel Eriksen (Alan Walker, The Wombats) og trommeslager Aleksander Kostopoulos (Mari Boine, Moddi, Adjagas, Pil & Bue).

Folket har talt; Ella Marie Hætta Isaksen vant lørdag 27.oktober Stjernekamp 2018 på NRK.

Lamholmenfestivalen er stolte over å kunne presentere Ella Marie og ISAK på scenen i Svolvær lørdag 3 August.

Artikkeltags