Lofoten Pianofestival rangeres som nummer tre i Europa av anerkjent pianomagasin

Festivalsjef Knut Kirkesæther.

Festivalsjef Knut Kirkesæther. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

– Noen dager er bedre på jobb enn andre.

DEL

– Vi er stolte av å kunne meddele at Lofoten Pianofestival 2018 er nr. 3 blant de 10 beste musikkfestivalene i Europa av det anerkjente Pianist Magazine, meddeler pianofestivalens arrangører i en oppdatering på det notoriske nettstedet Facebook i går onsdag.

– Noen dager er bedre på jobb enn andre, legger daglig leder for festivalen, Knut Kirkesæther, til.

LES OGSÅ: – Får mer enn vi gir

Overalt hvor pianoet vekker begeistring

Pianist Magazine publiserer artikler om fortrinnsvis pianomusikk og relaterte emner, samt noter, leksjoner og annet gromgodt stoff for pianister og pianointeresserte i alle land. Magasinet utgår fra Leeds i England, men er å finne både digitalt og på papir overalt hvor et piano vekker begeistring.

I en nylig publisert artikkel går magasinet rett på sak, og velger ut ti festivaler og workshops som er verdt å besøke i sommer. Lofoten Pianofestival 2018, som popper opp av klaveret 9.–15. juli, står rangert som nummer tre på lista – etter musikkfestivalene ved Trasimenosjøen og i Schleswig-Holstein.

Magasinet skriver, i Lofot-Tidendes oversettelse:

Den franske pianisten Bertrand Chamayou er kunstnerisk leder for denne uka med konserter satt til en øygruppe ved polarsirkelen. Han får følge av Yulianna Avdeeva, Lise de la Salle og Franchesco Piemontesi i åpningskonserten; de fire pianistene kommer senere i uka sammen med den koreanske pianisten Ah Ruem Ahn for en uvanlig kollektiv gjennomføring av Dvoráks Slaviske Danser Opus 46.

Lofot-Tidende gratulerer!

LES OGSÅ: Fornøyd pianosjef

Artikkeltags