180 skolekorpsmusikere i duett med hurtigruta

Lyden av leia ankommer Stamsund med Trollfjord lørdag kveld.

Lyden av leia ankommer Stamsund med Trollfjord lørdag kveld. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Det er ikke ofte hurtigruta tuter på sørgående anløp til Stamsund, klokka 22:00-22:30 på kvelden.

Men det gjorde hurtigruta lørdag kveld.

SE BILDENE:

De tutet som respons til de 180 skole- og ungdomskorpsmusikerne som spilte på kaia. De seks korpsene fra Nord-Norge hadde vært med på turen frfa Risøyhavn, det vil si hele lørdagen, og holdt konserter langs leia.

De korpsuniformerte ungdommene spilte blant annet et spesialkomponert verk "Lyden langs leia" på kaia, dirigert av Stine Sivertsen fra Stokmarknes skolekorps.

- Hva starter musikken med?, spør dirigenten det sammensatte storkorpset, og får et unisont svar:

- Stillhet.

Så blir det stilt før det spilles et nydelig verk komponert av Skjalg Bjørstad, et stykke verdig 100-årsjubileet til Norges Musikkorpsforbund og Hurtigruten 150-årsjubileum: Lyden av leia.

- Målet er å få koblet de to jubileene med en storstilt feiring. Vi ønsket å dra inn korpsforbundet og ungdom i hurtigruta, som er en flott og fantastisk, og internasjonal opplevelse, sier prosjektleder Jenny Danenbarger fra Stokmarknes.

Det er en glad gjeng som skal fortsette feiringen utover kvelden. Først med buss opp til Svarholt skole, der det skal serveres kveldsmat og 110 av ungdommene skal overnatte.

Og det må sies: Det er bare seks familier som har barn i skole- og ungdomskorpset fra Stamsund og som organiserte dette!

Søndag skal "Lyden av leia" spilles på rådhusplassen på Leknes.

Vi møter leder for Svarholt skole- og ungdomskorps, Nina Markussen, bærende på en mengde instrumenter og i fronten til noen unge korpsmusikere.

Hun forteller om en fantastisk dag i solskinn, om hvor fornøyd turistene på hurtigruta var med selskapet av den musikalske gjengen, konsertene i hver havn og på båten og en magisk ferd gjennom Trollfjorden med korpsmusikk mellom bratte fjellvegger.

- Det har vært inderlig artig, sier Nina.

SE BILDER FRA TUREN: Fremme i Risøyhavn

Artikkeltags