Gå til sidens hovedinnhold

Lofotr skal presentere arkeologisk forskning for barn

Artikkelen er over 3 år gammel

– Vi ønsker å presentere arkeologisk forskning om vikingetidens liv og verdier for barn, forteller markedssjef Hege Anita Eilertsen ved Museum Nord.

Lørdag 30. september inviterer de til fortellerstund for barn, sammen med en ekte arkeolog, lærer i arkeologi-faget og barnebokforfatter på Lofotr vikingmuseum, opplyser Museum Nord i ei pressemelding.

– Unn Pedersen er en erfaren forskningsformidler. Hun har blant annet skrevet tre barnebøker om vikingetiden og skrevet mange av artiklene om vikingetiden på nettstedet Norgeshistorie.no. I fortellerstunden vil hun presentere rykende fersk forskning om vikingetiden til barn og unge, en målgruppe som ofte må vente lengst på siste nytt fra fortiden, forklarer Eilertsen.

– Som forsker er hun opptatt av å synliggjøre at kunnskapen om vikingetiden er basert på forskning og at nye arkeologiske funn og nye tanker, fra barn og voksne, bidrar til å endre kunnskapen. Vi ønsker å trekke inn alle barnebøkene hennes, for å gi en oversikt over følgende tema: Gården, byen, graver og generell arkeologi, utdyper Eilertsen.

Fortellerstunden vil foregå i museets langhus., som er rekonstruert etter et arkeologisk funn på Borg. Rekonstruksjonen er satt opp cirka 50 meter unna husets opprinnelige beliggenhet, og langhuset er autentisk innredet. Dette vil skape en fin ramme rundt fortellerstunden, står det i pressemeldingen.

– Fortellerstunden skal gi barn muligheten til å reflektere over verdier, understreker Eilertsen.

– Vi inviterer også til en liten viking-håndverksstund. Sammen med våre håndverkere kan barna få lage seg vikingsaker, opplyser hun.

Arrangementet passer for barn i alderen 6 til 12 år. Voksne er velkomne og museet holder åpent som vanlig.

Kommentarer til denne saken