Gå til sidens hovedinnhold

Ingrid Olava på Steinway

Slipper Cellolyd-programmet

Artikkelen er over 5 år gammel

Programmet for årets Cellyd i Lofoten er sluppet. Popartisten Ingrid Olava skal være med å lage cello-pop-historie.

I år arrangerer Lisa Isabel Holstad Cellolyd i Lofoten 4.–7. august der hun vokste opp og gikk sine første celloskritt: Vest-Lofoten. Holstad kommer opprinnelig fra Moskenes, men bor i dag i Sortland.

Popartisten Ingrid Olava og flere av Norges fremste klassiske musikere blir med på femårsjubileet. Ingrid Olava skal traktere Reine kirkes Steinway-flygel og backes av et band bestående kun av celloer.

-» ... med hennes unike og personlige stemme akkompagnert av celloband ligger det an til et høydepunkt i festivalens pophistorie», skrives det i en pressemelding.

Gamle slagere

Festivalen åpner med å by på gratiskonsert med slagere i ny drakt på Reine sykehjem.

« Her kan beboere og øvrig publikum oppleve et knippe av kjente norske melodier og slagere fra 60-tallet som for anledningen er arrangert for cello-ensemble».

Hyllest til havet

Selve jubileumskonserten spilles i Trandamperiet i Nusfjord, og denne konserten er en hyllest til havet.

« ... et spennende møte mellom lokal kulturhistorie og europeisk klassisk musikk, framført av et orkester på åtte cello».

Det blir havmusikk av blant annet Benjamin Britten og Georg Friedrich Händel.

Nye cellister i årets ensemble er Audun Sandvik fra Kringkastingsorkesteret, Øyvind Gimse fra Trondheimsolistene og Synnøve Volden.

Mezzosopranen Tone Kummervold fra Den Norske Opera & Ballet skal være solist i Edward Elgars symfoniske sanger «Sea pictures».

Kirke og pub

Audun Sandvik og pianist Sveinung Bjelland vil kunne oppleves live i to stort anlagte sonater for cello og piano i Reine kirke. Tradisjonen tro blir det også Cellopub, som i år gjør comeback på Maren Anna restaurant på Sørvågen.

Lokale

«Vi er stolte over å vise fram noen av landsdelens beste instrumentalister og scenekunstnere! Fra Lofoten medvirker akkordionist Rune Larsen, som til daglig er lærer på trekkspill i Vestvågøy kulturskole. Han skal være med på urframføringen av et bestillingsverk av komponist Lars Skoglund, som opprinnelig er fra Hamarøy. På samme konsert får publikum stifte bekjentskap med en ny duo fra landsdelen, nemlig «Mean Steel». Duoen består av saksofonist Ola Rokkones fra Tromsø og cellist Hans Urban Andersson, som til daglig jobber i MiNensemblet i Narvik.

Teatersamarbeid

30. og 31. juli tyvstarter festivalen med et samarbeidsprosjekt med Eilertsen & Granados teaterkompani og deres sommerprogram i Stamsund. «Imagine a spot, Cello Edition» vises både i Stamsund og på Reine idrettshus. Helgen etter avsluttes festivalen med teater for barn på Lysbøen på Ramberg, hvor forestillingen «Pantomime og cellolyd» vises.

Kommentarer til denne saken