Kvinneklinikken ved Nordlandssykehuset Lofoten utlyste i mai i fjor en rekrutteringsstilling for en sykepleier med interesse for jordmorfaget. De fikk inn 16 søknader på rekrutteringsstillingen.

Sykepleier Linn-Eirin Angelsen fikk stillingen i Lofoten og flyttet hjem.

Les også

Linn-Eirin (29) dro en langhelg til Bodø for å feire at hun fikk lappen. Der ble hun i fire år

– Jeg flyttet ganske spontant hjem til Flakstad igjen i juli i fjor etter åtte år nede på Sørlandet, sier 32-åringen fra Bø i Flakstad.

Det var hennes mor som hadde sendt stillingsannonsen.

– Hun har sendt meg stillingsannonser de siste fem årene. Jeg flyttet fra Lofoten da min sønn var ett år og tre måneder, og det syns hun var helt forferdelig, sier alenemoren.

Hun var ferdig utdannet sykepleier i 2016, og kommer nærmest fra en jobb som behandler i Ambulant akutt team innenfor barn og unges psykiske helse i Arendal.

– Hvorfor søkte du jobben?

– Å jobbe i BUP innebærer å møte familier og barn/ungdom i kriser og sårbare situasjoner, noe som er svært givende men også periodevis tungt og belastende å stå i med behandleransvar. Jeg har helt siden før jeg utdannet meg som sykepleier hatt en tanke om jordmoryrket, og har også et søskenbarn som har jobbet som jordmor i flere år og fortalt mye positivt om det. Tanken på det å jobbe i helt andre enden av skalaen, hvor man møter par som skal oppleve noe av det største og mest fantastiske man kan oppleve gjennom livet, gjorde valget om å søke svært lett. Jeg har i tillegg bodd lenge og langt vekk fra familien min, så dette var selvfølgelig også med i min avgjørelse om å søke.

Rekrutteringsstillingen som jordmor vil si at hun har fått fast jobb i full stilling ved Nordlandssykehuset, samt at hun får stipend og lønn mens hun tar masterutdanning innen jordmorfaget. Dette mot at hun har bindingstid på fødestuen på Gravdal i 2,5 år etter at hun er ferdig med studiene.

Masterstudie

Hun har nå søkt seg inn på seks jordmorstudier over hele landet. Det betyr to år på studiestedet før hun skal tilbake i fast jobb på fødestua på Gravdal. Hun og sønnen har bosatt seg hos hennes foreldre på Bø, og sønnen vil fortsette å bo der mens hun tar masterstudiet.

– Min sønn er 10 år gammel, og dette året som vi bor her i forkant av studiene får han funnet seg godt til rette både hjemme, på skole og fritidsmessig med venner, sier Linn-Eirin.

Hun startet i jobben på fødestua på Gravdal samt gynekologisk poliklinikk i august i fjor. Da hun fikk tilbud om stillingen i juni var søknadsfristen for masterstudier for høsten 2021 gått ut.

– Jeg får nå muligheten til å jobbe meg opp kunnskap og erfaring innenfor jordmorfaget og gynekologi før studiestart august 2022. Dette ser jeg på som en utrolig fordelsrik mulighet. Samt at jeg også får blitt kjent med mine framtidige kollegaer og avdelingen jeg skal være på.

– Hvordan trives du så langt?

– Jeg har fått bekreftet at jeg er på rett spor. Jeg er veldig stolt av å jobbe på fødestuen. Det gjør noe med en å få se og erfare alle positive tilbakemeldinger fra de som er innom og hvilket godt tilbud som foreligger for de gravide her ute i øyriket. Det er i tillegg så godt arbeidsmiljø og samhold, og en arbeidsplass jeg virkelig gleder meg til å komme tilbake til som jordmor.