(Nordlys)

Tidligere denne uka ble et spedbarn innlagt på UNN med skader som tyder på vold. Foreldrene ble pågrepet onsdag, og har blitt begjært varetektsfengslet fredag.

– Barnet, som er noen måneder gammelt, er innlagt på sykehus på grunn av skader som kan skyldes at barnet er utsatt for vold. Politiet er i gang med å etterforske om skadene skyldes vold eller om skadene har en annen forklaring. Slik saken står nå mener vi det er grunn til å mistenke at skadene er påført av en eller begge foreldrene og anser det nødvendig med varetektsfengsling for å unngå at bevis skal gå tapt, sier påtaleleder Elin Norgård Strand i Troms politidistrikt.

Foreldrene i 30-årene, som kommer fra Troms, er siktet for mishandling i nære relasjoner eller medvirkning til dette. De erkjenner ikke straffeskyld.

Oppsøkte sykehuset selv

Til Nordlys sier Norgård Strand at det var foreldrene selv som kom med barnet til UNN tidligere denne uka.

– De oppsøkte selv sykehuset. Barnet er innlagt på UNN. Det er snakk om alvorlige skader, men siste beskjeden fra UNN er tilstanden er alvorlig men stabil, sier Norgård Strand.

– Hva slags forklaring hadde foreldrene på skadene til barnet?

– Det ønsker jeg ikke å gå inn på, det er en del av etterforskningen. Jeg ønsker heller ikke å si noe om hva slags skader barnet har, sier hun.

– Hva slags vold er det snakk om?

– Det kan jeg ikke si noe om per nå, men det er ingenting som tyder på at det har blitt brukt våpen, sier hun.

– Ikke ofte vi har slike saker

Ifølge påtalelederen har ikke politiet kjennskap til paret fra tidligere.

– Det er for tidlig for oss å si noe om hva som har forårsaket skadene, om det er vold eller andre ting. Men vi mistenker at det er vold, og derfor er de også siktet for vold i nære relasjoner.

Hun vil ikke si noe om det er snakk om norske eller utenlandske statsborgere.

– Hvor spesiell er denne saken for dere?

– Det er ikke ofte vi har slike saker, men vold mot spedbarn er heller ikke et ukjent fenomen. Men det de er siktet for er alvorlig, og det dreier seg her om en strafferamme på inntil seks år, sier Norgård Strand.