ODDLEIF OLAVSEN TIL MINNE

Selv om vi visste at Oddleif var meget alvorlig syk, kom likevel beskjeden om hans bortgang som en ulidelig tung melding. Så sent som i februar i år hadde vi våre ukentlige venne- og kaffetreff. Hvor de daglige nyheter, politikk eller hans kjære Bodø/Glimt var tema.

Oddleif ble født i Lofoten 9. oktober 1945. Skolemannen, politikeren, hvalfangeren og målvakten Oddleif rakk å sette store spor etter seg. Han var bl.a. ordfører i Bodø i perioden 1995–1999. Han var den lengstsittende lederen i Nordland Høyre. Oddleif var også en meget sentral fylkes- og landsdelspolitiker i flere perioder, hvor han bl.a. var fylkesråd for utdanning i Nordland.

Oddleif hadde fortjent flere leveår. Men, du verden hvor mye han rakk å fylle livet med. Og fikk utrettet. Vi som i mange anledninger og sammenhenger fikk anledning til å gå sammen med han og har hatt han som venn, mentor og støttespiller føler og ser hva han har betydd for mange mennesker. Ikke via høy stemmebruk eller fargerike adjektiv. Men, via Oddleifs kloke råd og oppriktige veiledning. Oddleif hadde en naturlig autoritet som gjorde han særdeles egnet som leder hvor han viet store deler av sitt liv til samfunnsbygging. Vårt samarbeid utviklet seg tidlig til et nært vennskap som har satt dype spor.

Oddleif fikk mange venner via sitt politiske engasjement. Han var først og fremst lederen som fremmet nordnorske saker. Som mangeårig medlem i Høyres sentralstyre og styret i Kommunenes Sentralforbund hadde han nasjonale arenaer hvor han alltid hadde landsdelsinteresser som sitt hovedbudskap. Oddleif ar en tydelig profil. Hans meninger og råd var sjelden ytret inn i noen form for kortsiktig taktisk innpakning. Hans oppvekst i sitt kjære Lofoten med havet og fangst om ramme preget han. Vi følte nok på våre utallige samlinger hjemme i stua hos Oddleif at han mange ganger betraktet sjøen, fiskeriene, fangstlivet med dyp lengsel. Nå blir det ikke flere slike treff. Våre tanker går til Oddleifs aller nærmeste familie som han satte foran alt på jord. – Hans mange venner på utsiden ser med tilfredshet tilbake på alt han rakk over i et mangfold av gjerninger fram til livets utgang og at vi fikk være hans venner.