Tanker om miljø-politikk

Av
DEL

MeningerVi må ha bedre og mer fokus på miljøet.

Som for eksempel ved desentralisering/opprettholde sykehus, politi, passkontoret, kommunale tjenester sparer vi miljøet for både fly- og biltrafikk. Vi som bor i Lofoten (ca. 25.000) flyr mye til Nordlandssykehuset i Bodø.

Landbruk som driver smått har bedre dyrevelferd, dyr som beiter ute er en vinn-vinn-situasjon. Holder kulturlandskapet i hevd, mindre gass enn ved nedbryting av vegetasjon som går i rotningsprosess om høsten.

Sunnere dyr enn de som avles opp på bås, med kraftfôr. Bedre kondisjon, spenstige dyr, gir bedre kjøttkvalitet, enn ved «stormforing» med kraftfôr. Dette kjøttet bør premieres for sin kvalitet i form av bedre prising. Ikke slik det er nå, hvor storproduksjon med stormforing på bås, med kraftfôr, blir premiert med bedre pris. Dyr som beiter ute, klarer seg med høyballer bare i vinterhalvåret, mindre behov for drivstoff og utslipp. Nærmere et økologisk landbruk.

Kortreist mat, mindre fly-/trailerutslipp.

Norsk kjøttproduksjon drives med minst antibiotikabruk, spis norsk. Ikke alle vil være veganer. Verdens befolkning øker og vi må ha matproduksjon i hele verden.

Å til alle de unge som liker pizza, hamburger, taco og så videre. Kjøttet og kjøttdeigen kommer fra kjøttproduksjon. Helst norsk/kortreist.

Dette er bare litt av de tanker jeg gjør meg i disse miljøtider. Dette må vi få frem i valgkampen. Heia Sp. Godt valg.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags