- Forslaget om å legge ned fiskerifagskolen på Gravdal burde vært forkastet like fort som det tar meg å skrive dette innlegget

Vest-Lofoten videregående skole på Gravdal.

Vest-Lofoten videregående skole på Gravdal. Foto:

Av
DEL

MeningerJeg er verken født eller oppvokst i Lofoten, ei heller har jeg gått på fiskerifagskole. Men ÉN ting er sikkert: Forslaget om å legge ned fiskerifagskolen på Gravdal burde vært forkastet like fort som det tar meg å skrive dette innlegget!

Jeg har nå bodd i Lofoten i ca 4 år og har skjønt at det kryr av fiskere, oppdrettere, fiskemottak, foredling av fisk, etc. Dette selvmotsigende forslaget fra en eller annen byråkrat kan sammenlignes med det å skulle legge ned BI i Oslo, landbruksutdanningen i Trøndelag eller geofag i Bergen. Er du fra Lofoten, ble du født med en torsk i hånden og det må da absolutt bygges videre på?

Fiskerifagskolen på Gravdal er vel etablert, ettertraktet og høyt respektert i lokalsamfunnet, å legge ned denne vil ikke bare resultere i høyere arbeidsledighet på kort sikt - på lang sikt tør jeg påstå at vi får færre fiskere, lavere skatteinntekter til kommunene og må trolig importere fisk fra andre land.

Det er mange i feks Oslo som ikke skjønner hvor godt det er med fersk Lofoten-torsk, panert og stekt i pannen, med potet, stekt løk og gulrot til. Dette skjønte jeg først etter å ha flyttet hit!

Jim-Roger, Sigvald, Kristel, samt flere andre lokale helter har allerede skrevet kloke ord om denne saken - men jeg tenkte det var en ekstra bekreftelse når en tilflyttet tysker sier seg enig. Som Jim-Roger sier: «Noen greiner sager man bare ikke av!».

SKITT FISKE


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags