Widerøe må komme på (kort)banen

Det finnes trolig mange alternativer for å løse regionens transportbehov som er både smartere, billigere, enklere og mer miljøvennlige enn  bygge ny storflyplass.

Det finnes trolig mange alternativer for å løse regionens transportbehov som er både smartere, billigere, enklere og mer miljøvennlige enn bygge ny storflyplass. Foto:

Av
DEL

LeserbrevWiderøe bør være interessert i dialog med politikerne i Lofoten om transport via våre småflyplasser. Vi forventer at de melder seg for å løse våre transportbehov.

Diskusjonen om hvorvidt det trengs storflyplass i Lofoten viser at både folk og næringsliv har store uløste transportbehov. Siden vi i Vestvågøy ikke har tilbud om annen kollektiv-transport til Bodø, er fly svært viktig her i kommunen.

Finne løsning

Vi i Vestvågøy Venstre skal bidra til at vi finner en løsning på disse transportproblemene. Vi tror det finnes mange alternative måter å løse det uløste reisebehovet på uten at vi trenger å bygge en ny storflyplass. Den mest nærliggende løsningen er å sørge for at Widerøe kommer på banen og viser vilje til å bidra med mer transportkapasitet på de riktige tidene.

I diskusjonen om en eventuell småflyplass eller storflyplass fremstår det som symptomatisk at kommunens politikere og næringslivsledere har oppgitt troen på at Widerøe er en del av løsningen. Og med Widerøe ute av bildet, ser man bare en løsning – og det er å legge til rette for at SAS, Norwegian og eventuelt andre flyselskap skal komme seg ned i regionen.

Ønsker dialog

Vi kjenner ikke grunnen til at man utelukker Widerøe fra løsningen. Det mest nærliggende er å invitere til dialog med Torghatten/ Widerøe om hvordan man løser et latent transportbehov hos befolkningen, på dagens flyplasser.

Vestvågøy Venstre oppfordrer derfor Widerøe til å melde seg på i diskusjonen om hvordan fremtidens transportløsninger skal organiseres. Bare slik kan de sikre at de er relevante og interessante som transportør for regionen også i fremtiden.

Ingen fagre løfter, takk

Lofotens befolkning trenger mye mer enn floskler og fagre løfter fra selskapet om vi skal satse på dem i fremtiden. De må vise at de klarer å få næringslivet ut av og inn i regionen så disse kan drive verdiskapning på vegne av nasjonen.

Når vi snakker med folk om flytilbud fremheves det ofte at Widerøe legger opp flytilbudet til regionen på en måte som gjør det unødig upraktisk og komplisert å være på reise. Blant annet er morgenflyet klokken 9 fra Leknes nå tatt bort. Det var vanskelig nok å reise ut av regionen på morgenen da 9-flyet ankom halvfullt fra Røst.

Kortslutning

Da 9-flyet gikk var det konstant fullt. Det fremstår derfor som både urimelig og som en kommersiell kortslutning at Widerøe kutter den ruten som alltid kjører med rundt 100 % belegg.

Vi i Vestvågøy Venstre vil sende en invitasjon til Widerøe der vi ber dem stille på et møte for å finne slike løsninger. Vi forutsetter at dette vil være et fruktbart første skritt i å løse regionens transportbehov.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags