Vi applauderer elevene

På tur i Fygleskogen.

På tur i Fygleskogen. Foto:

Av
DEL

LeserbrevVi ser at helsevesenet gjør en formidabel innsats, vi ser at bedrifter må stå på vent med lukkede dører, og vi ser ledere som må møte sine ansatte på helt andre måter enn før - og vi deltar alle i dugnaden. Men i løpet av denne tiden har vi følt at elevene våre fortjener en stor annerkjennelse for måten de har håndtert dette på, så denne skrytemeldingen går til alle elever der ute!

I løpet av en liten time fra dere forlot klasserommet torsdag 12.mars ble hverdagen snudd på hodet. Plutselig en dag ble alt nytt for dere, både i skoletid og på ettermiddagstid.

Lærerne deres fikk den usedvanlig vanskelige oppgaven med å bli tekniske genier over natten, noe som var langt fra lett for mange. I tillegg måtte dere lære dere Teams, Skooler og alle andre plattformer og digitale hjelpemidler som vi tror dere kan trenge, som vi ikke helt kan selv, men som vi plutselig ble nødt til å sette oss inn i og lære - sammen. Alle tilbakemeldinger, all veiledning og all vurdering blir gitt på en annen måte, og når dere trenger hjelp må dere spørre via internett.
I tillegg kjenner nok mange av dere på en ensomhet og en isolasjon dere ikke har følt på før. Dere sier dere savner skolen og klasserommet, ansiktene, praten, hjelpen, klassekamerater og lærere. Dette er en helt annen hverdag enn den dere er vant med.

Til tross for alt dette møter dere oss med et smil hver eneste dag! Dere prøver å forstå alt vi forklarer, hvor alt er og hvordan dere skal få alt til, og det kan ikke være lett. Dere møter opp når dere skal, og bidrar til at klassemiljøet skal bestå og til at undervisninga skal gå så smertefritt som mulig. Attpåtil har dere energi til å hjelpe klassekameratene deres, eller passe småsøsken om det trengs.

Vi har stor forståelse for at dette ikke er lett for dere, og er derfor desto mer imponerte over det dere leverer. Dere bidrar i denne nasjonale dugnaden så det monner, med å gjøre så godt dere kan hver dag! Vi er så stolte over å være lærerne deres. Hver kveld legger vi oss med ett smil om munnen, og tenker på alt dere har fått til.
Vi savner dere, og gleder oss til å irritere dere, klemme dere og mase på dere i klasserommet.

Applaus fra lærerne!

Artikkeltags